Annonce
Sport

Cheftræner: Vi kan, når det gælder

Steffen Højer mener, at Viborg FF har været under pres i hele sæsonen. Derfor føler han, at holdet er godt rustet til møderne med Hobro. Foto: Morten Dueholm
Cheftræner Steffen Højer ærgrer sig over den glippede førsteplads, men ærgrelsen fylder ikke så meget lige nu. Det gør til gengæld de to playoffkampe mod Hobro. To tætte kampe, vurderer træneren - men han mener også, at VFF står godt rustet efter at have været under pres i en hel sæson.

Viborg: Viborg FF sørgede med en 4-0 sejr over Fremad Amager for at gøre sin del af arbejdet i sidste spillerunde af 1. division.

Men da Silkeborg samtidig vandt med 2-0 over Nykøbing, så blev konklusionen alligevel, at Silkeborg vandt 1. division og rykker direkte op i Superligaen, mens Viborg FF som nummer to må en tur i playoff mod Hobro i den kommende uge.

- Det er marginaler, der gør, at det ender sådan. Vi har været helt vildt tæt på, at vi fik den vilde forløsning. Men sådan er fodbold - det bliver afgjort af helt små ting, sagde cheftræner Steffen Højer, som glædede sig meget over den måde, som hans hold håndterede presset på mod Fremad Amager.

- Vi ser gode ud for tiden. Vi har hentet 13 point i de sidste fem kampe, og det har altså været kampe, hvor vi har haft kniven helt oppe på struben - og det er det, som vi skal tage med ind til de kommende kampe mod Hobro, sagde han.

Bliver ren krig

I lørdagens opgør holdt VFF for anden kamp i træk nullet og fik godt gang i målscoringen, men sæsonmålsætningen om at rykke op via førstepladsen glippede altså med et enkelt point. Det fyldte dog ikke så meget efter sidste spillerunde.

- Ærgrelsen over det fylder mindre nu, end hvis vi havde været foran inden i dag. Vi har været bagefter Silkeborg i nogle uger, og fodboldens virkelighed er ofte, at dem, der bruger flest penge, vinder i det lange løb - og sådan er det gået i 1. division, hvor Silkeborg bruger lidt flere penge end os, sagde cheftræneren.

- Ingen tvivl om, at vi er hamrende ærgerlige over, at vi ikke kunne holde dem bag os, og at vi kom hertil. Og jeg vågner altså stadig op midt om natten og tænker på kampen nede i Silkeborg, hvor jeg føler, at vi kunne have vundet. Men det er et vilkår i fodbold, og det må vi ikke bruge mere krudt på.

- Vi skal i stedet bruge vores tid på at være positive i forhold til de kommende kampe mod Hobro, sagde cheftræneren, som forudser to særdeles tætte opgør.

- Det bliver ren krig, for det er to hold, som er meget lige. Og vi ved med de playoffkampe, at det er de små ting, som afgør det. Men det er godt for os, at vi har lagt pres på os selv ved at sige, at vi ville være nummer et, så vi har allerede spillet mange kampe under pres - og det kan vi bruge nu her, sagde Steffen Højer.

- Alene det, at vi i dag kunne gå ind og levere så godt og koncentreret fortæller, at vi er mentalt skarpe lige nu. Vi kan, når det gælder, og det er en god ting i forhold til de to kampe, der venter os, sagde cheftræneren.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Sport

Viborg HK fylder hallerne med skoleelever - børn og unge skal tilbage til foreningsidrætten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Sport For abonnenter

Karakterbog: Den unge målvogter overskyggede alle

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce