Annonce
Rundt om Viborg

Cirkus Højdeskræk i Fly udgiver børnesange

Coveret til den nye plade med 12 sange fra Cirkus Højdeskræk i Fly. Pressefoto
Cirkus Højdeskræk udgiver fredag 12 numre på en plade som 100 amatører og professionelle har været involveret i at lave. Også et børnemøde i folkehøjde er undervejs

Fly: En plade med 12 nye sange og et børnemøde på folkehøjde er undervejs fra Cirkus Højdeskræk i Landsbyen Fly i Fjends.

Det er Rasmus Johansen fra Flyfabrikken, som også var grundlægger af Cirkus Højdeskræk i 2017, der er iværksætter på "De flyvende frostkyllinger fra Dåsebjerg Bakke", som pladen hedder. Den udkommer i dag - fredag den 27. marts

"Som voksne har vi ansvaret for at vise vejen henimod det, vi tror på. Pladen er derfor en hyldest til den analoge halvfjerdserånd, det håndholdte fællesskab, medborgerskabet og – ikke mindst – den ustyrligt frie leg; hvilket er et stærkt alternativ til nutidens digitale virkelighed. Der er intet i vejen med træ-klatring, “Kims leg” og fællessang – de værdier vil jeg i hvert fald gerne give videre til mine børn og deres generation”, skriver Rasmus Johansen i en pressemeddelelse om udgivelsen. Her trækker han også tråde til Vesterbro Ungdomsgård og Bølle Bob, hvor det også var børn og unge, der sang til børn og unge - og forældrene.

Der har været plads til både leg, sjov og morskab i skabelsesprocessen, hvor både børn, unge, voksne og gamle – i og omkring Cirkus Højdeskræk – har været involveret. Der synges således om flyvende frostkyllinger, gøglerier, cirkus-chefer, lopper, høns, hink, hindbærbrus, myretuer, triste klovne, svævende ponyer, jordknolde, frie fugle, bagtalerier og meget andet. På den vis udgør de 12 sange et legende landsby-brøl, hvor sideeffekten har været en stærkere identitetsfølelse, hedder det om pladen, som også Onkel Reje, Æsken, Vestfjends Børnekor, Jonny Hefty, El Peligro og Børnehaven Myretuen har været med til at lave.

Cirkus Højdeskræk på Flyfabrikken i Fly blev etableret i efteråret 2017. Arkivfoto: Kim Haugaard

Børnemøde i Fly

Rasmus Johansen fra Flyfabrikken så undervejs et demokratisk netværk af 100 glade amatører og topprofessionelle godtfolk for sig, og det fødte idéen om et "brølende børnemøde i folkehøjde" med navnet "Det store ståhejgilde".

Det vil - hvis corona-situationen ellers vil det - blive holdt på Flyfabrikken den 30. maj med underholdning ved Onkel Reje, Cirkus Højdeskræk, Myretuen, Vestfjends Børnekor med flere. Desuden vil der være workshops med deltagelse af Viborg Bibliotekerne, The Animation Workshop, Kulturprinsen med flere.

“Vejen til demokratiet er brolagt med (ustyrlig) leg, der lærer os, at verden hele tiden kan være fundamentalt anderledes. Det er nok en vigtig demokrati-erfaring. Derfor skal vi også huske på at fastholde legen, nysgerrigheden og det undersøgende og ikke lade test, målstyring og andre kassetænkende tiltag få overtaget", skriver Rasmus Johansen om børnemødet i pressemeddelelsen.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne har gjort et kedeligt område til en aktivitetspark: Nu skal alle herlighederne vises frem

Rundt om Viborg

Poul blev kåret som "årets helt" af borgerforeningen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Viborg

SF peger gerne på en borgerlig borgmester: - Men det afgørende bliver, at vi får en plads i det rum, hvor beslutningerne træffes

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Kultur

Gaveboden er åben: Foreninger kan nu få tilskud fra genstartspuljen

Annonce