Annonce
Rundt om Viborg

Cirkus Højdeskræk i Fly udgiver børnesange

Coveret til den nye plade med 12 sange fra Cirkus Højdeskræk i Fly. Pressefoto
Cirkus Højdeskræk udgiver fredag 12 numre på en plade som 100 amatører og professionelle har været involveret i at lave. Også et børnemøde i folkehøjde er undervejs

Fly: En plade med 12 nye sange og et børnemøde på folkehøjde er undervejs fra Cirkus Højdeskræk i Landsbyen Fly i Fjends.

Det er Rasmus Johansen fra Flyfabrikken, som også var grundlægger af Cirkus Højdeskræk i 2017, der er iværksætter på "De flyvende frostkyllinger fra Dåsebjerg Bakke", som pladen hedder. Den udkommer i dag - fredag den 27. marts

"Som voksne har vi ansvaret for at vise vejen henimod det, vi tror på. Pladen er derfor en hyldest til den analoge halvfjerdserånd, det håndholdte fællesskab, medborgerskabet og – ikke mindst – den ustyrligt frie leg; hvilket er et stærkt alternativ til nutidens digitale virkelighed. Der er intet i vejen med træ-klatring, “Kims leg” og fællessang – de værdier vil jeg i hvert fald gerne give videre til mine børn og deres generation”, skriver Rasmus Johansen i en pressemeddelelse om udgivelsen. Her trækker han også tråde til Vesterbro Ungdomsgård og Bølle Bob, hvor det også var børn og unge, der sang til børn og unge - og forældrene.

Der har været plads til både leg, sjov og morskab i skabelsesprocessen, hvor både børn, unge, voksne og gamle – i og omkring Cirkus Højdeskræk – har været involveret. Der synges således om flyvende frostkyllinger, gøglerier, cirkus-chefer, lopper, høns, hink, hindbærbrus, myretuer, triste klovne, svævende ponyer, jordknolde, frie fugle, bagtalerier og meget andet. På den vis udgør de 12 sange et legende landsby-brøl, hvor sideeffekten har været en stærkere identitetsfølelse, hedder det om pladen, som også Onkel Reje, Æsken, Vestfjends Børnekor, Jonny Hefty, El Peligro og Børnehaven Myretuen har været med til at lave.

Cirkus Højdeskræk på Flyfabrikken i Fly blev etableret i efteråret 2017. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce

Børnemøde i Fly

Rasmus Johansen fra Flyfabrikken så undervejs et demokratisk netværk af 100 glade amatører og topprofessionelle godtfolk for sig, og det fødte idéen om et "brølende børnemøde i folkehøjde" med navnet "Det store ståhejgilde".

Det vil - hvis corona-situationen ellers vil det - blive holdt på Flyfabrikken den 30. maj med underholdning ved Onkel Reje, Cirkus Højdeskræk, Myretuen, Vestfjends Børnekor med flere. Desuden vil der være workshops med deltagelse af Viborg Bibliotekerne, The Animation Workshop, Kulturprinsen med flere.

“Vejen til demokratiet er brolagt med (ustyrlig) leg, der lærer os, at verden hele tiden kan være fundamentalt anderledes. Det er nok en vigtig demokrati-erfaring. Derfor skal vi også huske på at fastholde legen, nysgerrigheden og det undersøgende og ikke lade test, målstyring og andre kassetænkende tiltag få overtaget", skriver Rasmus Johansen om børnemødet i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce