Annonce
Rundt om Viborg

Cirkus Højdeskræk i Fly udgiver børnesange

Coveret til den nye plade med 12 sange fra Cirkus Højdeskræk i Fly. Pressefoto
Cirkus Højdeskræk udgiver fredag 12 numre på en plade som 100 amatører og professionelle har været involveret i at lave. Også et børnemøde i folkehøjde er undervejs

Fly: En plade med 12 nye sange og et børnemøde på folkehøjde er undervejs fra Cirkus Højdeskræk i Landsbyen Fly i Fjends.

Det er Rasmus Johansen fra Flyfabrikken, som også var grundlægger af Cirkus Højdeskræk i 2017, der er iværksætter på "De flyvende frostkyllinger fra Dåsebjerg Bakke", som pladen hedder. Den udkommer i dag - fredag den 27. marts

"Som voksne har vi ansvaret for at vise vejen henimod det, vi tror på. Pladen er derfor en hyldest til den analoge halvfjerdserånd, det håndholdte fællesskab, medborgerskabet og – ikke mindst – den ustyrligt frie leg; hvilket er et stærkt alternativ til nutidens digitale virkelighed. Der er intet i vejen med træ-klatring, “Kims leg” og fællessang – de værdier vil jeg i hvert fald gerne give videre til mine børn og deres generation”, skriver Rasmus Johansen i en pressemeddelelse om udgivelsen. Her trækker han også tråde til Vesterbro Ungdomsgård og Bølle Bob, hvor det også var børn og unge, der sang til børn og unge - og forældrene.

Der har været plads til både leg, sjov og morskab i skabelsesprocessen, hvor både børn, unge, voksne og gamle – i og omkring Cirkus Højdeskræk – har været involveret. Der synges således om flyvende frostkyllinger, gøglerier, cirkus-chefer, lopper, høns, hink, hindbærbrus, myretuer, triste klovne, svævende ponyer, jordknolde, frie fugle, bagtalerier og meget andet. På den vis udgør de 12 sange et legende landsby-brøl, hvor sideeffekten har været en stærkere identitetsfølelse, hedder det om pladen, som også Onkel Reje, Æsken, Vestfjends Børnekor, Jonny Hefty, El Peligro og Børnehaven Myretuen har været med til at lave.

Cirkus Højdeskræk på Flyfabrikken i Fly blev etableret i efteråret 2017. Arkivfoto: Kim Haugaard

Børnemøde i Fly

Rasmus Johansen fra Flyfabrikken så undervejs et demokratisk netværk af 100 glade amatører og topprofessionelle godtfolk for sig, og det fødte idéen om et "brølende børnemøde i folkehøjde" med navnet "Det store ståhejgilde".

Det vil - hvis corona-situationen ellers vil det - blive holdt på Flyfabrikken den 30. maj med underholdning ved Onkel Reje, Cirkus Højdeskræk, Myretuen, Vestfjends Børnekor med flere. Desuden vil der være workshops med deltagelse af Viborg Bibliotekerne, The Animation Workshop, Kulturprinsen med flere.

“Vejen til demokratiet er brolagt med (ustyrlig) leg, der lærer os, at verden hele tiden kan være fundamentalt anderledes. Det er nok en vigtig demokrati-erfaring. Derfor skal vi også huske på at fastholde legen, nysgerrigheden og det undersøgende og ikke lade test, målstyring og andre kassetænkende tiltag få overtaget", skriver Rasmus Johansen om børnemødet i pressemeddelelsen.

Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Rundt om Viborg For abonnenter

En stor del af landsbyens borgere knokler for at få en ny købmandsforretning: Renoveringsarbejde begynder helt fra grunden

Rundt om Viborg

Lokalplan baner vejen for nye boliger: Klar til endelig vedtagelse af stort byudviklingsprojekt

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Navne For abonnenter

Hele Viborgs "Mr. VGF" har selv været danmarksmester og på landsholdet - nu runder han milepæl

Annonce