Annonce
Sport

Claus har været guld værd for IF Trojka - har guidet håndboldafdelingen på rette vej

Claus Kvoldsgaard Madsen gør et kæmpe stykke arbejde i IF Trojka. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Claus Kvoldsgaard Madsen løser rigtig mange opgaver hos IF Trojka. Blandt andet har han via syv år som formand gjort håndboldafdelingen til et mere sundt foretagende med en bedre økonomi og styr på det frivillige arbejde.

Årets Idrætsleder: Der var en tid, hvor håndboldafdelingen hos IF Trojka kørte med røde tal på bundlinjen.

Men via hårdt arbejde og engagement har formand Claus Kvoldsgaard Madsen nu gjort afdelingen til et mere sundt foretagende - også økonomisk.

Men det er ikke det eneste, som håndboldformanden foretager sig i IF Trojka. Han er foreningens it-haj, som blandt andet står bag et succesfuldt LAN-arrangement - og meget, meget andet.

Annonce

- Der er så mange grunde til, at Claus skal have den her pris som Årets Idrætsleder - og derfor har jeg også medbragt en hel liste, da jeg så gerne vil huske at have det hele med, siger Marianne Nygaard Damsgaard, som er formand for hovedforeningen IF Trojka.

Hun har masser af lovord om håndboldformanden, som i løbet af sine syv år på posten har ført håndboldafdelingen ind på en rigtig god sti. Økonomien er blevet vendt til noget godt, afdelingen har været igennem en proces, hvor alle opgaver er blevet beskrevet og nedskrevet, hvilket har betydet nye udvalgsmedlemmer fra den "yngre generation".

- Og det er fedt at se, at en masse nye går op i det med liv og sjæl, men der er ingen tvivl om, at det er Claus, som står i spidsen for det hele, siger Marianne Nygaard Damsgaard.

- Han har bare betydet alverden for håndboldafdelingen. Jeg er selv mor til en i håndboldafdelingen, og jeg ved, at de unge simpelthen elsker Claus, da de holder af den måde, som han gør tingene på, siger hun.

Claus Kvolsgaard Madsen er stadig selv træner for et hold, som nu er nået op i U15-alderen.

- Og i den rolle er han også noget særligt. Han er så god til at sørge for, at alle spillere føler sig set og hørt - og det foregår på en dejlig stille og rolig måde. Det er meget sjældent, du hører Claus hæve stemmen, siger hun.

- Det kan godt være, at der er modstandertrænere, som tænker, at Claus ikke rigtig siger noget - men det gør han altså. Han gør det bare på en helt anden måde end dem, som står og råber og skriger. Han vejleder i stedet, siger formanden, der kan blive ved med at opremse tiltag og samarbejder, som Claus Kvoldsgaard Madsen bruger sin tid på.

- Så han er bare et kæmpe aktiv for os. Han er guld værd, siger hun.

Han har nu valgt at indikere, at han gerne vil fratræde formandsposten i håndboldafdelingen, men da der ikke er fundet en ny endnu - så bliver han bare ved med at løse opgaverne.

- Og heldigvis har han sagt, at han gerne vil fortsætte som it-geniet, som varetager hjemmeside, halbooking og den slags, siger hun.

- Og selv hvis han skulle stoppe helt, så er han altså den type person, som med 100 procents sikkerhed vil hjælpe med at sørge for, at opgaverne bliver fordelt til andre, siger Marianne Nygaard Damsgaard.

IF Trojka hører til i yderkanten af Viborg Kommune, og det vil derfor betyde meget for klubben at komme på landkortet ved at få Claus Kvoldsgaard Madsen kåret til Årets Idrætsleder.

- Men for mig vil det allervigtigste faktisk være, at vi kunne give Claus et skulderklap, som han virkelig fortjener, siger formanden.

Kan tage den et gear op

Claus Kvoldsgaard Madsen selv kan godt til tider føle, at folk ikke lægger mærke til, hvor meget tid han egentlig bruger i klubbens håndboldafdeling. Derfor betyder det ekstra meget, at han er blevet nomineret.

-  Jeg er vildt beæret over nomineringen, og at der er nogen, som lægger mærke til det arbejde, som jeg laver. Det er en stor ære, at der bliver sat pris på det, man går og yder, siger Claus Kvoldsgaard Madsen.


Jeg var egentlig begyndt at gå lidt ned i tid med formandsposten. Der er jo intet, der forpligter, så jeg kunne bare sige farvel, men det kan jeg trods alt ikke få mig selv til

Claus Kvoldsgaard Madsen


- Det er da så absolut motiverende. Det gør, at man lige kan gå et gear op og give det et ekstra tryk. Nomineringen giver lige et ekstra kick.

Spørgsmålet er så bare, hvor længe håndboldafdelingen kan nyde godt af formanden. Han har således ikke lagt skjul på, at han gerne frasiger sig posten, så han kan hjælpe andre steder i klubben.

- Jeg var egentlig begyndt at gå lidt ned i tid med formandsposten. Der er jo intet, der forpligter, så jeg kunne bare sige farvel, men det kan jeg trods alt ikke få mig selv til, siger Claus Kvoldsgaard Madsen, som dog gerne bliver i udvalget, mens han bruger kræfter på noget andet.

- Jeg vil gerne drive vores LAN-projekt videre, og hvis der kommer en e-sport afdeling, så vil jeg nok gerne trække mig den vej, siger Claus Kvoldsgaard Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce