Annonce
Bjerringbro

Corona: Bjerringbro har nu to testcentre

Her i Gudenåhuset på Realskolevej åbnede mandag Bjerringbros corona-testcenter nummer to. Foto: Hanne Bliksted
Allerede søndag blev der åbnet op for PCR-test i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, mens der fra mandag også foretages kviktests i Gudenåhuset.

Bjerringbro: I sidste uge informerede borgmester Ulrik Wilbek (V) om, at der ville komme testcentre andre steder end bare i Viborg, og allerede søndag klokken 9 åbnede man for PCR tests i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

Årsagen er, at et fintmasket net af testtilbud skal spille en afgørende rolle i regeringens beslutning om en gradvis genåbning af dele af landet, herunder store dele af Region Midtjylland.

Derfor er det blevet besluttet, at der fra mandag den 1. marts maksimalt må være 20 kilometer til den nærmeste coronatest i Region Midtjylland.

- Test er en forudsætning for genåbning af butikker, ligesom den baner vej for, at blandt andre folkeskolernes afgangsklasser og eleverne i ungdomsuddannelsernes afgangsklasser atter kan møde ind til undervisning. Derfor sætter vi alle sejl til for at sikre, at hverken afstand eller foretrukken testtype bliver en hindring, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Det betyder, at ved siden af eksisterende testtilbud åbner Region Midtjylland fra mandag yderligere 21 teststeder. En del vil have åbent dagligt, mens andre mindre teststeder har åbent i kortere tidsrum nogle dage om ugen, så det er muligt lokalt at blive testet to gange om ugen.

I Bjerringbro har testcenteret i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter åbent fra klokken 9 til klokken 16 alle ugens dage.

Annonce

Mere behagelig næsetest

Derudover er der nu også mulighed for at få en hurtigtest i Bjerringbro. Det foregår i Gudenåhuset på Realskolevej, og her kan man blot droppe ind. Modsat PCR-testen skal man ikke bestille tid.


Test er en forudsætning for genåbning af butikker, ligesom den baner vej for, at blandt andre folkeskolernes afgangsklasser og eleverne i ungdoms-uddannelsernes afgangsklasser atter kan møde ind til undervisning.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand


Der er mulighed for kviktest i tidsrummet klokken 14 til 17 på hverdage og mellem klokken 11 og klokken 16 i weekenderne.

I denne uge ventes Falck, der for tiden står for hurtigtest i Region Midtjylland, at gå over til en ny mere behagelig type test. Den nye hurtigtest skal modsat den gamle kun få centimeter op i næsen.

- Vi har nok en fornemmelse af, at ubehaget ved mødet med de lange vatpinde har afholdt nogle fra at tage en hurtigtest, og den forhindring håber vi nu bliver ryddet af vejen, siger Anders Kühnau.

Mandag er første dag med corona-testcenter i Gudenåhuset i Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Computertyve på spil i Tange

Annonce