Annonce
Læserbrev

Corona. Det sterile samfund

Læserbrev: Jeg havde engang en nabo, der døde den dag, han ikke selv kunne bestemme, hvornår han skulle i bad. Han havde bare tæer i gummistøvlerne og blev aldrig vasket før den dag, hvor han som rigtig gammel kom på plejehjem og kom i badekar.

I dag oplevede jeg en hasarderet overhaling på landevejen. Vedkommende kørte både ind og ud mellem de forholdsvis få biler, der var på landevejen i disse dage.

Mit barnebarn, der går i 6. klasse, elsker at spille håndbold. Jeg troede faktisk han var træt af skolen. Men nej – han græd, da han hørte Mette sige, at han ikke fik lov til at spille håndbold og ikke måtte komme i skole, mens lillebror godt måtte komme i børnehave.

Hvis jeg var kejser af Kina – nå ham, har de jo forresten også fået uryddet. De fik en formand i stedet. Han nåede vist at udrydde cirka 45 mio. kinesere. Nej – hvis jeg var kejser af Danmark, så skulle alle børn have lov til at spille håndbold. Så vidt jeg ved, kan de nøjes med at være 7 på hver sin side af midterlinjen, og så skulle alle idioter, der er til fare for andre på landevejen, tvinges til at drikke den håndsprit, der udtørrer mine hænder.

Men jeg er hverken kejser eller statsminister, så jeg må ikke bestemme så meget som Mette. Hun er blevet lige som min mor, der bestemte, hvornår jeg skulle vaske hænder. Så jeg nøjes med at bestemme noget andet. Nu køber jeg aldrig mere noget, der er ”Made in China” – så kan de lære det!

Nina Hansen. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce