Annonce
Viborg

Corona-epidemien presser familier: Dansk Folkehjælp mærker stort håb om julehjælp

Dansk Folkehjælp deler julehjælp ud. Arkivfoto: Morten Dueholm
Midtvejs i ansøgningsrunden har 199 familier i Viborg Kommune indtil videre bedt Dansk Folkehjælp om julehjælp.
Annonce

Viborg: Sidste år søgte 237 familier i Viborg Kommune om julehjælp hos Dansk Folkehjælp Viborg-Skive.

Det tal regner man - desværre - med overgås i år. Midtvejs i ansøgningsrunden har 199 familier henvendt sig.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Årsagen til den forventede stigende efterspørgsel skal man, mener Dansk Folkehjælp, finde i corona-epidemien. Dansk Folkehjælp har i årets løb kunnet se på ansøgertallet til både konfirmationshjælp, skolestarthjælp og feriehjælp, at flere har henvendt sig. Ved sidstnævnte steg ansøgertallet med 50 procent i sommeren 2020.

Her midtvejs i ansøgningsrunden svarer 40 af de udsatte børnefamilier, der har søgt julehjælp, at nedlukningen har været ekstra hård, fordi de ikke har et netværk, de kan trække på til eksempelvis lektiehjælp og børnepasning. Tilsvarende svarer 46 procent, at krisen har været en stor økonomisk belastning, fordi de selv har skullet sørge for formiddagsmad, frokost og eftermiddagssnacks til deres hjemsendte børn.

På landsplan har over 500 ansøgere på nuværende tidspunkt sagt ja til, at de har mistet deres job på grund af corona-krisen.

Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, fortæller i pressemeddelelsen:

- Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer, som også påvirker børnene. Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne. Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal – også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for julehjælp er til stede.

Dansk Folkehjælp håber på stor opbakning, så organisationen kan få hjælp til at hjælpe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce