Annonce
Erhverv

Corona har givet plus på bundlinjen hos lokal jagt- og fiskeriforretning

Johnny Jørgensen og Jafi har nydt godt af, at danskerne har genopdaget naturen og har fået ekstra feriepenge til at købe udstyr for. Arkivfoto: Morten Dueholm
Flere danskere på ferie i Danmark, genopdagelsen af naturen og de udbetalte feriemidler har givet travlhed hos Viborgs store jagt- og lystfisker-forretning.

Viborg: Efter tre år i træk med et mindre minus på bundlinjen blev 2020 et rigtig godt år for Jafi, som netop har præsenteret et overskud på godt 800.000 kroner før skat. Vel at mærke i et år, hvor detailhandlen generelt har været udfordret.

Det har man da også været en del af året hos Jafi, der som andre butikker i perioder har været tvangslukket under corona-pandemien, men til gengæld har man så haft ekstra travlt i ellers normalt døde perioder, og det skyldes paradoksalt nok også coronaen.


Annonce

Allerede et par uger før, folk kunne få deres penge, oplevede vi, at vores kunder kom og udpegede og reserverede det, de skulle have, når feriemidlerne kom.

Johnny Jørgensen, indehaver Jafi


- Vi havde da nogle af vores ansatte hjemsendt med lønkompensation sidste forår, men til gengæld nød vi godt af, at så mange danskere var i Danmark i sommerferien, som normalt er en periode, hvor vi ikke har så meget at lave. Her havde vi ekstra travlt, siger indehaver Johnny Jørgensen.

I sommerferieperioden var det ikke mindst outdoor- og fiskeudstyr, der blev solgt en hel del af, men også jagtafdelingen har nydt godt af konsekvenserne af corona-epidemien.

Udbetalte feriepenge

Her henviser Johnny Jørgensen blandt andet til, at man hos Jafi helt sikkert har nydt godt af, at folk sidste år kunne få udbetalt en del af deres indefrosne feriemidler.

- Allerede et par uger før, folk kunne få deres penge, oplevede vi, at vores kunder kom og udpegede og reserverede det, de skulle have, når feriemidlerne kom, og det samme har vi oplevet i år, hvor de resterende midler er blevet udbetalt, siger Johnny Jørgensen, der regner med, at også 2021 vil byde på et økonomisk positivt resultat for Jafi.

Ifølge Johnny Jørgensen hænger det også sammen med, at Jafi har udvidet sit sortiment, og at man har fået etableret et våbenværksted og ansat en bøssemager (Rune Christiansen, red.) for halvandet år siden.

- Det har virkelig været et scoop at få ansat en bøssemager med så godt et navn. Det har givet os nye kunder langvejs fra, siger Johnny Jørgensen om Rune Christiansen, der i mange år har været bøssemager hos jagtbutikken Korsholm i Skjern.

Annonce

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Leder For abonnenter

Ulvene skal tæmmes - også i Viborg, Karup og Bjerringbro

Alarm 112

Politiet havde travlt med at finde narko: Ung mand forsøgte at tygge sit hash væk, men forgæves

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Viborg

Den lilles sejr over den store: Benzin-selskab hænger selv på regningen efter at have sendt strøm til en forkert  adresse i over to år

Erhverv

Stadig meget lav ledighed - men for mange unge er ikke i job

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Annonce