Annonce
Rundt om Viborg

Corona-hjælp: Pulje til landsby-arrangementer forlænges

De store byfest-arrangementer - som her Molfoørfesten i Ørum - blev ikke til noget i år på grund af corona-restriktionerne. I stedet kan man søge om støtte til små, lokale arrangementer. Arkivfoto: Morten Dueholm
Byrådets landdistriktsudvalg har lavet en pulje til alternative byfest-arrangementer i kommunens mindre byer. Nu forlænges den, så den gælder frem til sommer
Annonce

Viborgegnen: Så godt som alle sommerens byfester blev aflyst i år på grund af corona-restriktionerne. Derfor afsatte byrådets landdistriktsudvalg 300.000 kroner i en pulje, så kommunens mindre byer kunne søge om støtte til alternative byfest-arrangementer. I første omgang var det meningen, at denne ordning skulle vare frem til nytår, men nu har landdistriktsudvalget besluttet at forlænge den frem til 30. juni næste år.

- Vi kan jo se, at smitten og restriktionerne ikke lige stopper, så vi har valgt at forlænge ordningen. Jo længere tid der går med begrænsninger på mulighederne for at lave arrangementer, jo vigtigere er det at støtte de lokale initiativer, og da pengene ikke er brugt endnu, er det ikke et problem at forlænge ordningen, siger udvalgets formand Mette Nielsen (S).

Forlængelsen indebærer også, at de foreninger, der allerede har fået tilsagn om støtte, ikke længere skal bruge pengene inden årets udgang, men også kan vente med det til den 30. juni. De nye restriktioner med blandt andet forbud mod forsamlinger på flere end 50 personer har nemlig fået nogle foreninger til at aflyse allerede planlagte arrangementer. Nogle af disse foreninger har kontaktet kommunen for at høre om muligheden for først at holde arrangementerne i den første halvdel af 2021.

Annonce

12 byer har fået støtte

Landdistriktsudvalget har besluttet, at også forsamlingshuse kan søge om støtte. Hidtil er det borgerforeninger og byfestkomiteer, der har haft muligheden. Den enkelte by kan dog kun få støtte en gang. Støttebeløbet kan være op til 15.000 kroner, men arrangørerne skal have en egenfinansiering på mindst 25 procent.


Jo længere tid der går med begrænsninger på mulighederne for at lave arrangementer, jo vigtigere er det at støtte de lokale initiativer, og da pengene ikke er brugt endnu, er det ikke et problem at forlænge ordningen,

Mette Nielsen (S).


Ind til videre har Viborg Kommune givet tilskud til 12 byer, og dermed har man brugt 117.375 kroner ud af de 300.000 kroner, der er afsat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce