Annonce
Bjerringbro

Corona-jul: Julegudstjenester flyttes til idrætshallen

Dette års konfirmationer i Vindum og Brandstrup sogne blev holdt i Rødkærsbro Hallen, og her holdes også dette års julegudstjenester. Arkivfoto: Lars Kristian Vestergaard Andersen
Folk fra Vindum og Brandstrup sogne til kirke i Rødkærsbro Hallen
Annonce

Vindum-Brandstrup: Juleaften nærmer sig, og mange har gjort sig tanker om, hvor de skal lytte til juleevangeliet, nu hvor der i mange kirker er begrænset plads på grund af corona-restriktioner.

I Vindum og Brandstrup sogne behøver folk ikke være nervøse for ikke at kunne få en plads, for julegudstjenesterne i de to landsbykirker bliver flyttet til Rødkærsbro Hallen med både mere plads og mere luft omkring deltagerne.

Sognepræst Lars Morthorst Christiansen glæder sig over, at det kan lade sig gøre at samle menigheden i idrætshallen. I Vindum Kirke er der plads til 45 personer, når man skal synge, og i Brandstrup Kirke 25. Til de tre julegudstjenester 24. december plejer der at komme mellem 400 og 500 mennesker.

- Vi har haft store kvaler med at finde ud af, hvordan vi kunne gøre det. Der er mange traditioner forbundet med julen og gudstjenesten juleaftensdag, og tingene skal være, som de plejer.  For at få plads til alle måtte vi enten holde mange små gudstjenester eller flytte dem, fortæller han.

- I august flyttede vi konfirmationerne til hallen. Vi var lidt bange for, at det ikke kunne blive lige så højtideligt som i kirken, men hallen var flot pyntet, og det var en god oplevelse, og vi fik god respons på det. Derfor besluttede vi at flytte julegudstjenesterne dertil. På den måde støtter vi også det lokale erhvervsliv, tilføjer Lars Morthorst Christiansen.


I august flyttede vi konfirmationerne til hallen. Vi var lidt bange for, at det ikke kunne blive så højtideligt som i kirken, men hallen var flot pyntet, og det var en god oplevelse, og vi fik god respons på det.

Lars Morthorst Christiansen, sognepræst.


Der bliver to gudstjenester, og der er plads til 250 mennesker til hver.

- Egentlig er der plads til 400, men vi er bange for, at bliver for voldsomt med så mange mennesker på én gang. Der bliver ingen tilmelding, men vi laver det som først til mølle. Hvis der ikke er plads til alle klokken 10.30, så må de komme til gudstjenesten klokken 14, siger han.

Desuden er der også gudstjenester både 1. og 2. juledag samt 27. december, som i år er en søndag. Disse holdes i kirkerne og uden tilmelding.

- Her pynter vi også flot op, som vi plejer, så folk kan opleve den hyggelige julestemning. Med gudstjenester i både hallen og kirkerne tror jeg, at vi tilgodeser alle, siger sognepræsten.

Der er også en tradition for, at elever og lærere fra Rødkærsbro Skole kommer til julegudstjeneste, det er dog ikke afklaret om disse gennemføres i år, eller om der bliver tale om en online version.

Rødkærsbro Hallen blev indrettet som kirke i august 2020. Arkivfoto: Lars Kristian Vestergaard Andersen
Annonce
Viborg

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Trækunst stod ikke til at redde

Viborg FF

Viborg FF er på vej mod vild klubrekord - sejr eller uafgjort mod Skive vil gøre stime historisk

Annonce