Annonce
Rundt om Viborg

Corona-knibe: Idrætscenter er 'i knæ' og beder kommunen om penge

Sædvanligvis summer Alhedens idræts- og kulturcenter i Frederiks af liv året i gennem. En af de store begivenheder er Alhede Cup i januar, men det store fodboldstævne måtte naturligvis - også - aflyses i år. Arkivfoto: Morten Dueholm
Alhedens idræts- og kulturcenter taber stort på nedlukningen og beder Viborg Kommune om en økonomisk hjælpepakke.

Frederiks: - Vi er i knæ.

Sådan betegner formand Inge-Lise Sterup den økonomiske situation for Alhedens idræts- og kulturcenter i Frederiks.

Det er naturligvis corona-nedlukningen, der nu for alvor gør ondt. Dels fordi idræts- og kulturcentret mangler indtægter, dels fordi der stadig er udgifter til drift og og afdrag på lån, leasingaftaler med videre.

Regnskabet for 2020 er endnu ikke offentliggjort, men den selvejende idræts- og kulturinstitution med mange faciliteter regner med et samlet minus på lidt over en million kroner. Underskuddet kommer dels fra manglende salg i cafeteriet, som er lukket, og dels fra manglende lejeindtægter - foruden udleje til de løbende aktiviteter i sportsklubberne drejer det sig også en række større og mindre enkeltarrangementer i de tre haller og det tilhørende kulturhus.

Derfor har bestyrelsen for centret bedt Viborg Kommune om ekstraordinær økonomisk hjælp.

- Vi er klar over, at mange hal-institutioner er i en lignende situation, men vi har nok flere aktiviteter og afdelinger end de fleste, og derfor er det meget mærkbart, når alt ligger stille, siger Inge-Lise Sterup.

Formand Inge-Lise Sterup og centerleder Bjarne Nyberg må erkende, at Alhedens idræts- og kulturcenter er sendt økonomisk i knæ på grund af coronanedlukningen. Arkivfoto: Morten Pedersen

Blandt andet er der faste driftsudgifter til svømmehallen og ikke mindst fitness-centret, hvor maskinerne er leasede. Og i de senere år har Alhedens idræts- og kulturcenter selvfinansieret køkken-investeringer og andet, hvor der skal betales af på lån.


Uden en hal er der jo heller ingen foreninger.

Inge-Lise Sterup, formand for Alhedens idræts- og kulturcenter.


Det alt sammen baseret på det høje udlejnings- og aktivitetsniveau, der var i hallerne, indtil coronaen satte en stopper for det hele i foråret 2020 - og som siden december har gjort det igen.

Hvorvidt Alhedens idræts.- og kulturcenter får dækket sit underskud af kommunen, vil formentlig blive afklaret, når Viborg byråds kultur- og fritidsudvalg på sit møde tirsdag skal tage stilling til fordelingen af en særlig "kultur-bufferpulje" på fem millioner kroner, som en række idræts- og kulturinstitutioner har bedt om at få del i forbindelse med manglende indtægter under corona-nedlukningen.

Annonce

- Vi er proaktive

Inge-Lise Sterup lægger vægt på, at Alhedens idræts- og kulturcenter ikke nøjes med at sende et tiggerbrev til kommunen for at få rettet op på økonomien.

- Vi er proaktive, siger hun - med henvisning til, at man på forskellig vis forsøger at få både borgere, foreninger og erhvervsliv i lokalsamfundet til i endnu højere grad at bakke op om centret.

En del af øvelsen går ud på at fremme en fælles forståelse af, at foreningslivet og halcentret i Frederiks i høj grad hænger sammen og er gensidig afhængige.

- Uden en hal er der jo heller ingen foreninger, påpeger Inge-Lise Sterup.

Den største "bruger" af hallerne er formentlig byens store idrætsforening, AIF, og idræts- og kulturcentret er i tæt samarbejde med netop AIF på vej med medlems- og sponsorpakker, der skal knytte folk og virksomheder endnu tættere til byens store mødested - og være med til at give sidstnævnte en økonomisk indsprøjtning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce