Annonce
Navne

Corona kom i vejen for jubilæum: Men nu fejres Vero Moda-chef for 25 år hos Bestseller

Det er 25 år siden, at Mette Riis Andersen begyndte sin karriere hos Bestseller - i de sidste 18 år har hun været tilknyttet Vero Moda i Sct. Mathias Centret. Foto: Morten Pedersen
For Mette Riis Andersen har kontakten til kunderne altid været noget af det vigtigste i hendes arbejdsliv - og derfor er hun ad to omgange vendt tilbage til butikslivet i Viborg. Nu kan hun fejre 25 års jubilæum.
Annonce

Viborg: For 25 år siden begyndte en 18-årig Mette Riis Andersen sin butikskarriere i Bestseller, som har fulgt hende lige siden.

Dengang i 1995 havde hun første arbejdsdag i Bestseller i Sct. Mathias Gade, hvor hun var i lære.

En spændende stilling som souschef i København lokkede hende dog væk fra de vante rammer i Viborg.

- Det var i en af Bestsellers strøgbutikker, der er lukket i dag. Jeg kunne godt mærke, at jeg kom fra det jyske, hvor man hurtigt møder kunderne og godt kan lide at give service. Derovre er man ikke en sælger på samme måde, fortæller Mette Riis Andersen.

Efter et par år på Sjælland trak Jylland og Viborg dog igen i Mette Riis Andersen, som fik tilbudt en stilling som leder for børnetøjsbutikken Name It i Herning og Viborg.

- Butikken i Viborg lukkede, mens Vero Moda åbnede. Og så fik jeg tilbudt stillingen her for 18 år siden, siger Mette Riis Andersen.

Undervejs har hun været ude på landevejen som merchandiser (opstilling af udstillinger, red.), men hun savnede kundekontakten.

- Den fik jeg ikke, når jeg kørte rundt og satte op i butikkerne. Jeg var faktisk bare udlånt et års tid, så jeg vidste godt, at jeg kunne komme tilbage. Og noget af det gode ved Bestseller som stor organisation er, at man har mulighed for at prøve nogle ting og flytte rundt, selvom man er i samme organisation, siger Mette Riis Andersen.

Selvom 17 af de sidste 18 år har været i Vero Moda i Sct. Mathias Centret, så er det ikke blevet kedeligt at gå på arbejde, konstaterer butikschefen.

- Igennem de sidste 18 år har Bestseller virkelig vokset sig stor, og der er sket mange spændende ting, som har været fede at være en del af. Jeg har haft kontakten med kunderne så længe, at det nu er blevet flere generationer, som jeg har haft fornøjelsen af at hjælpe, siger Mette Riis Andersen.

Mette Riis Andersen glæder sig over at møde de samme kunder gennem 18 år, så hun kan se generationer vokse op. Foto: Morten Pedersen

Samtidig var Mette Riis Andersen med i forreste linje, da Vero Moda udvidede butikken for syv år siden.

- Vi fik cirka 150 kvadratmeters mere gulv i butikken og langt bedre faciliteter ude på lageret. Det gav os mere luft herinde, og vi får netop tit ros for, at vi har en god luftig butik. Og så har vi en masse gode piger, der har gjort det fedt at komme på arbejde. Det er noget af det vigtigste ved en god arbejdsplads.

Annonce

Corona kom i vejen

Mette Riis Andersens jubilæum skulle faktisk allerede havde været holdt den 1. april.

Men som de fleste mindes, var situationen i detailhandelsbranchen og resten af Danmark ikke ligefrem til de store fejringer dengang.

Derfor blev festlighederne udskudt.

- Det var surrealistisk, at vi blev sendt hjem, og man lukkede butikken. Vi vidste ikke, hvilken verden vi vendte tilbage til. Det var også specielt, da vi åbnede igen, for vi kunne ikke hjælpe kunderne, som vi gjorde før, da vi nu skulle holde fysisk distance. Men der er vi heldigvis ikke mere. Nu er det bare skønt, at vi kan hjælpe, som vi gjorde før. Men vi skal selvfølgelig stadig passe på kunderne og hinanden, siger Mette Riis Andersen.

Og med personalet tilbage i butikken kan det udskudte jubilæum fejres.

- Det blev lidt anderledes, da vi ikke lige skulle til Aarhus nu, som det ellers var planlagt. Jeg er i stedet blevet fejret af pigerne i butikken, min familie og de nærmeste ledere i mandags, fortæller Mette Riis Andersen, der fejrer jubilæet i butikken hen over weekenden i uge 36.


Igennem de sidste 18 år har Bestseller virkelig vokset sig stor, og der er sket mange spændende ting, som har været fede at være en del af. Jeg har haft kontakten med kunderne så længe, at det nu er blevet flere generationer, som jeg har haft fornøjelsen af at hjælpe.

Mette Riis Andersen, butikschef i Vero Moda
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce