Annonce
Viborg

Corona-krise - Viborg Kommune klar med omfattende plan

Viborg Kommune blev torsdag eftermiddag klar med en plan, der skal hjælpe de næsten 100.000 borgere igennem corona-krisen. Blandt andet fortsætter den kommunale madservice. Arkivfoto: Morten Pedersen.
De ældre og gamle får leveret mad, der bliver nødpasning for børn, og rådhuset lukker dørene. Viborg Kommune er klar med en omfattende plan for, hvorledes de knap 100.000 borgere i kommunen kommer igennem corona-krisen.
Annonce

Viborg: Viborg Kommune kunne torsdag eftermiddag offentliggøre en plan for, hvorledes vigtige samfundsopgaver løses i hvert fald de kommende to uger, mens samfundet i øvrigt groft sagt er lukket ned.

Kommunen har udpeget en stribe opgaver og aktiviteter, som skal fortsætte uændret.

Det betyder blandt andet, at den kommunale madservice til gamle og syge fortsætter. Dog vil de åbne cafeer lukke.

Desuden har kommunen besluttet, at hjemme- og sygepleje fortsætter uændret. Dog suspenderes klippekortsaktiviteter, ligesom der ikke vil være frivillige aktiviteter.

Sygeplejeklinikker fortsætter uændret, og det gør pleje- og omsorgscentre også. Aktiviteter i ydertimerne reduceres dog, og klippekort suspenderes. Individuel træning i hjemmet og på plejecentre fortsætter uændret for alle, hvor det er påkrævet.

Annonce

Nødpasning

Fredag eftermiddag lukker alle børneinstitutioner og skoler som udgangspunkt, men der vil blive etableret nødpasning for børn i 0.-3. klasse, og for alle klassetrin på specialområdet.

Det samme gør sig gældende i dagtilbud - altså for børn fra 0 til seks år.

Skolernes og dagtilbuddenes nødberedskab retter sig som udgangspunkt udelukkende mod børn til forældre ansat i kritiske funktioner. De nærmere omstændigheder herom kommunikeres ud på et senere tidspunkt, oplyser Viborg Kommune.

Nødpasningen foregår i det dagtilbud eller på den skole, som barnet normalt går i. Åbningstiden på skoleområdet er fra 6.30-17.00, på dagtilbudsområdet følger nødpasningen de normale åbningstider i det enkelte tilbud.

Jobcentrene lukker også. Det betyder, at indsatsen for at få folk i arbejde standses, men det gør udbetalingen af ydelser ikke.

Desuden vil man kunne melde sig som ledig, hvis man mister sit arbejde, så man ikke mister sit forsørgelsesgrundlag.

Rådhusets døre vil være lukkede, men man kan stadig kontakte Viborg Kommune ved at ringe til 4 x 87.

Rådhusets borgerservice er alene fysisk åbent i helt særlige tilfælde – for eksempel ved udbetaling af ydelser til såkaldte administrationsklienter samt ved nødvielser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce