Annonce
Rundt om Viborg

Corona-krisen kan ikke mærkes: Lokale pengeinstitutter regner med at tjene endnu flere penge end ventet

Danske Andelskassers Bank driver de pengeinstitutter, der er kendt som Andelskassen. Her ses hovedsædet i Hammershøj. Arkivfoto: Morten Dueholm
Danske Andelskassers Bank har for tredje gang i år opjusteret forventningerne til årets overskud. Nu regner man med et overskud på mellem 110 og 160 millioner kroner.

Hammershøj: Det går rigtig godt i Andelskasserne, der hører under selskabet Danske Andelskassers Bank med hovedsæde i Hammershøj. Banken har for tredje gang i år opjusteret sine forventninger til årets regnskab. Man har altså tre gange været nødt til at oplyse fondsbørsen og aktionærerne om, at banken tjener flere penge end forventet.

I den nyeste selskabsmeddelelse skriver Danske Andelskassers Bank, at årets overskud før skat forventes af blive på mellem 110 og 160 millioner kroner. Så sent som den 10. juni var man ude og meddele, at man forventede et overskud i intervallet mellem 85 og 135 millioner kroner.

Forklaringen er, at juni har været præget af høj aktivitet og en stigning i indtægterne. Samtidig går det så godt for både privat- og erhvervskunder, at man i andet kvartal år har haft tilbageførsler af nedskrivninger - det vil altså sige, at udlån, som banken havde forventet tab på, viser sig ikke at blive tabsgivende alligevel.

Annonce

Bekymring for erhvervskunder

Om det endelige regnskabsresultat ender med at blive nede omkring de 110 millioner kroner eller oppe omkring de 160 millioner kroner afhænger af, hvordan corona-pandemien har påvirket kundernes privatøkonomi og forretninger. Hvis det bliver nødvendigt med øgede nedskrivninger, ender man i bunden af intervallet, mens man ender i toppen, hvis det lave nedskrivningsniveau fortsætter.

- Vi oplever i øjeblikket stor aktivitet på alle forretningsområder og en stigning i indtægterne. Samtidig udvikler den økonomiske situation for de fleste privat- og erhvervskunder sig bedre end forventet, hvilket fører til tilbageførsler af nedskrivninger. Vi har stadig ikke set væsentlige tab som konsekvens af covid-19, men har fortsat en bekymring for særligt bankens erhvervskunder. En bekymring, som vi også afspejler til forventningerne til årets resultat for hele 2021, siger administrerende direktør Jan Pedersen i selskabsmeddelelsen.


Vi har stadig ikke set væsentlige tab som konsekvens af covid-19, men har fortsat en bekymring for særligt bankens erhvervskunder.

Jan Pedersen, administrerende direktør.


Annonce
Viborg For abonnenter

Byrådsmedlemmer efter skybrud: Der skal gøres noget ved kloakkerne nu

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Det kan åbenbart være svært at forstå, at stoffer i blodet ikke forsvinder ved en blodprøve: To mænd blev snuppet to gange lørdag

Livsstil For abonnenter

Den 60 år gamle Hald Sø-lejr har fået 13 millioner kroner dyr overhaling: - Tiden var løbet fra stedet

Viborg

Wilbek: Nyt hotel er vigtigt for hele kommunens vækst

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Annonce