Annonce
112

Glædelig bundrekord: Coronakrise giver færre kvæstede og døde i trafikken

Rekordfå gange rykkede ambulancerne i sidste måned ud til tilskadekomne trafikanter på Viborg-egnen. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Færre personer kom til skade i trafikken i marts måned end i nogen anden måned, siden Vejdirektoratet begyndte at føre statistik på området i 1985. Det viser de foreløbige ulykkestal, som netop er offentliggjort.

Viborgegnen: Corona-nedlukningen af Danmark har haft enorme konsekvenser for mange danskere.

Den har blandt andet betydet, at vi i langt mindre grad end tidligere har sat os bag rattet og er faret ud på vejene.

Det kan nu tydeligt aflæses i Vejdirektoratets nye tal for antallet af tilskadekomne i trafikken i marts.

Helt konkret blev det registreret, at 159 på landsplan kom til skade i trafikken i sidste måned. Det er under det hidtil laveste niveau målt nogensinde, der var 174 tilskadekomne i februar 2018.

- Det er uden tvivl effekten af corona-krisen, vi kan se i tallene. Når personbiltrafikken falder så kraftigt, som det er sket i de seneste uger, så smitter det helt naturligt også af på ulykkesstatistikken, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet.

Annonce

Kvinde på skadestuen

Her på Viborg-egnen har der heldigvis også været langt mindre at se til for områdets ambulancereddere og politifolk.

Alle hverdagsmorgener taler folkebladets journalister med lokalpolitiet, som giver en opdatering på, hvad der er sket i kommunen i løbet af det seneste døgn - herunder også når der har været større eller mindre uheld i trafikken.

Ifølge en simpel gennemgang af folkebladets artikler fra marts om netop trafikuheld viser det sig, at vi kun har skrevet seks korte artikler om uheld på Viborg-egnens veje.

Værst gik det tilsyneladende onsdag aften den 18. marts, da en 28-årig kvinde fra Rødkærsbro måtte en tur på skadestuen efter et frontalt sammenstød på Tangevej vest for Bjerringbro.

Ifølge Vejdirektoratets tal blev ni personer på landsplan dræbt i trafikken i marts. Til sammenligning har der de sidste fem år i gennemsnit været 14 dræbte i årets første forårsmåned.

Vejdirektoratet formoder, at tendensen med lave ulykkestal vil vedblive i hele den periode, hvor samfundet er delvist nedlukket for at forhindre smittespredning. Det er dog stadig for tidligt at spå om de konkrete trafiksikkerhedsmæssige konsekvenser af corona-krisen.

- Vi skal have mere data over en længere periode, før vi kan sige noget præcist om corona-tiltagenes påvirkninger af trafiksikkerheden, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Test på skoler og coronapas med posten

Annonce