Annonce
Bjerringbro

Corona på lokal skole: Lærere sendt hjem i isolation

En lærer på Egeskovskolen er testet positiv for coronavirus. Arkivfoto: Morten Dueholm,
En lærer er testet positiv for corona, efter at han har været til personalemøde på Egeskovskolen.

Bjerringbro: Skolestart for folkeskoleeleverne på Egeskovskolen på mandag hænger måske i en tynd tråd, for en mandlig lærer på skolen, der havde ladet sig teste for corona-virus mandag, fik onsdag at vide, at han, til trods for at han ingen symptomer havde - var smittet med corona.

I mellemtiden havde læreren dog deltaget i et personalemøde for alle lærerne på Egeskovskolen, hvilket nu betyder, at der er en reel risiko for, at andre af lærerne er blevet smittet.

Ifølge skolechef ved Viborg Kommune Hasse Valdemar Mortensen havde medarbejderen været sammen med nogle venner i weekenden, som fortalte, at en af dem havde ladet sig teste for corona og havde vist sig at være smittet - også selvom personen ingen symptomer havde.

Annonce


- Der skal jo gå fire dage, fra man har været i berøring med en smittet, før man kan blive testet. Derfor kan vi først teste alle lørdag, og så håber vi på, at vi får svar søndag

Hasse Valdemar Mortensen, skolechef hos Viborg kommune


- Som jeg har fået det fortalt, lod læreren sig derfor også teste og fik så altså besked onsdag om, at han også var smittet med corona, siger Hasse Waldemar Mortensen og fortsætter:

-  Vi følger naturligvis de foreskrevne retningslinjer og processer og har derfor sendt alle vores lærere på Egeskovskolen hjem i isolation, fortæller Hasse Valdemar Mortensen, der blot glæder sig over, at tilfældet af corona er blevet opdaget, inden børnene startede skole i næste uge.

Svar på søndag

Han mener ikke selv, at der er grund til at tro, at der er andre, der er blevet smittet, men alligevel tager man alle de forholdsregler, man kan tage, og tester også resten af personalet på Egeskovskolen.

- Der skal jo gå fire dage, fra man har været i berøring med en smittet, før man kan blive testet. Derfor kan vi først teste alle lørdag, og så håber vi på, at vi får svar søndag, siger Hasse Valdemar Mortensen, der i samarbejde med skolens ledelse og Viborg Kommune har informeret alle forældrene til skolebørnene på Egeskovskolen.

- Der er en risiko for, at det kan tage op til 72 timer at få svar, men vi satser på, at svarene kommer ind løbende søndag og har også meddelt forældrene, at de senest klokken 20 søndag får besked om, hvad der skal ske, siger Hasse Valdemar Mortensen.

Selv håber han på, at tilfældet er en enlig svale, og at skolen åbner som normalt på mandag - blot med vikardækning.

Han afviser dermed også - i første ombæring - at man overvejer at lukke skolen og dermed udsætte første skoledag.

Indtil videre har skolerne i Viborg Kommune udgået corona-smitte. Egeskovskolen i Bjerringbro bliver således den første skole i kommunen, der får den lumske virus inden for sine døre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Hjernerystelsen der ændrede alt: - Jeg vil selv kunne definere min fremtid

Annonce