Annonce
Viborg

Corona-ramt friskole har sendt elever hjem

120 elever på Friskolen i Viborg skal corona-testes, fortæller friskoleleder Henrik Andersen. Arkivfoto: Jane Gisselmann
120 elever på Friskolen i Viborg skal fjernundervises og testes, efter at en lærer er testet positiv for covid-19.
Annonce

Viborg: 120 ud af de 190 elever på Friskolen i Viborg blev søndag bedt om at blive hjemme mandag og modtage fjernundervisning, indtil eleverne er frikendt for at være smittet med covid-19.

Det oplyser friskolens leder Henrik Andersen.

En lærer, der underviser flere hold elever i aldersgruppen fra 0. - 6. klasse, blev fredag sygemeldt, og søndag fik vedkommende svar på test, og den viste, at læreren er smittet med covid-19.

- Derfor er vi nu delvist nedlukket, og vi måtte søndag bede elever på de hold, som læreren har undervist, om at blive hjemme, indtil de kan fremvise en test, der frifinder dem for corona. Og derefter skal der jo tages endnu en test. Vi følger Sundhedsstyrelsens anvisninger, og da vi  ikke tidligere har været ramt af covid-19 på skolen, så følger vi et vist forsigtighedsprincip, siger Henrik Andersen.


Vi følger Sundhedsstyrelsens anvisninger, og da vi  ikke tidligere har været ramt af covid-19 på skolen, så følger vi et vist forsigtighedsprincip.

Henrik Andersen, Friskolen i Viborg


De ældste elever svarende til 8. og 9. klasse modtager fortsat undervisning på skolen, mens de hjemsendte elever undervises hjemmefra.

- Vi har jo haft gode erfaringer med fjernundervisning i foråret, så det har vi bare taget fat på igen, siger Henrik Andersen.

Han regner med, at friskolen kan være oppe på det normale elevtal i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce