Annonce
Livsstil

Corona-restriktioner bremser motionsløb: Gudenåløbet aflyses igen i år

Bestyrelsen for Bjerringbro Atletik & Motion havde glædet sig til, at Kjællinghølbroen skulle være en del af dette års Gudenåløbet. Arkivfoto: Morten Pedersen
Uvist hvordan Bjerringbro Atletik & Motion kan markere sit 50 års jubilæum.

Bjerringbro: Hvis man allerede har væddet med naboen, om hvem der kommer først i mål til dette års Gudenåløbet, så kan man tage det med ro. Heller ikke i år bliver Gudenåløbet til noget.

Løbet skulle have været lørdag 5. juni, men bestyrelsen for Bjerringbro Atletik & Motion har besluttet af aflyse årets løb. Sidste år blev løbet først udsat fra maj til september for så at blive aflyst, og i år aflyser foreningen så helt, fordi corona-situationen stadig er usikker.

- Selv om det i øjeblikket ser ud til, at mange ting går i den rigtige retning, så er der for stor usikkerhed til, at vi kan gennemføre løbet, når vi kommer til juni, siger formanden for bestyrelsen Jan Møller.

Annonce

500 løbere

Han ærgrer sig over, at det heller ikke i år lykkes foreningen at invitere til det lokale motionsløb. Han mener dog, at det er den rigtige beslutning.

- Løbet plejer at samle omkring 500 løbere, og lige nu er der et udendørs forsamlingsforbud på 50 personer, og det er ikke til at vide, hvordan det ser ud til juni. Det er svært at arrangere noget, når der er så mange usikkerhedsmomenter, og i klubben har vi ikke kræfter til at kontrollere, om deltagerne har en negativ coronatest eller er blevet vaccineret, hvis det blev et krav for at gennemføre løbet, siger han.


Det er  svært at arrangere noget, når der er så mange usikkerhedsmomenter, og i klubben har vi ikke kræfter til at kontrollere, om deltagerne har en negativ test eller er blevet vaccineret, hvis det blev et krav for at gennemføre løbet.

Jan Møller, fmd. Bjerringbro Atletik & Motion


Med aflysningen tager BAM ikke kun hensyn til deltagerne, også de mange frivillige har BAM tænkt på.

- Vi plejer at være omkring 60 frivillige på løbsdagen, og i løbsudvalget plejer vi at starte med planlægning i december. Det er svært at nå ret meget i år, for det hele er noget besværligt, når løbsgruppens 12 medlemmer ikke kan mødes fysisk. Også vores sponsorer har det svært, de har andet end løb at tænke på, lyder det fra Jan Møller, som så håber på at Egeskovløbet i november kan bliver til noget.

Annonce

Jubilæum

BAM kan fejre 50 års jubilæum i juni, men planerne for en eventuel fejring ligger også stille på grund af corona-nedlukningerne.

- Men vi håber så, at vi kan gennemføre Gudenåløbet i 2022. Til den tid er ombygning af Åpromenaden formentlig færdig, og så kan vi løbe derfra og på turen krydse Gudenåen via den nye Kjællinghølbro, som vi ellers havde glædet os til at løbe på i år, siger Jan Møller.

Faktisk er der allerede 70 personer meldt til dette års løb - nemlig dem, som var tilmeldt løbet i 2020, og som valgte ikke at slette deres tilmelding efter, at løbet blev aflyst.

- De mennesker kan stadig få deres penge tilbage, eller de kan lade tilmeldingen stå, og så gælder den til 2022, hvor vi håber, at tingene er blevet mere normale,  siger Jan Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Beæret Grønning om jubilæums-markering: - En stor ære for mig, at være anfører i en klub med så lang en historie

Annonce