Annonce
Rundt om Viborg

Corona-restriktioner: Cykelløbs-arrangør overvejede en plan B, men valgte at aflyse

Et billede fra sidste års udgave af Tjele Langsø Rundt. Motionscykelløbet holdes sædvanligvis som en del af byfesten Molfoørfesten, men den er også aflyst i år, og det samme gælder altså årets udgave af Tjele Langsø Rundt. Arkivfoto: Johnny Pedersen.
Cykelløbet Tjele Langsø Rundt blev opgivet på grund af ændringen af corona-restriktionernes forsamlingsforbud, men arrangørerne overvejede først en alternativ løsning.
Annonce

Ørum: "Det var lidt af en mavepuster".

Sådan lyder reaktionen fra Kristian Steffensen fra Ørum Cykling, efter at man torsdag aften måtte beslutte at aflyse årets udgave af motionscykelløbet Tjele Langsø Rundt. Det var meningen, at cykelløbet skulle være gennemført lørdag fra klokken 10 med 185 deltagere, men fordi regeringen valgte at fastholde forbuddet mod forsamlinger over 100 mennesker, så måtte cykelløbs-arrangørerne sadle om.


Det er da brand-ærgerligt, men sikkerheden kommer først. Det er bare sådan, det er, så vi respekterer da beslutningen

Kristian Steffensen, løbsarrangør


Tjele Langsø Rundt var arrangeret i tiltro til, at man fulgte planen om, at der fra den 8. august skulle tillades forsamlinger på op til 200 mennesker. Når der var solgt 185 startnumre, og der dermed var totalt udsolgt, var det fordi, der også skulle være plads til officials.

- Det er da brand-ærgerligt, men sikkerheden kommer først. Det er bare sådan, det er, så vi respekterer da beslutningen. Der er ikke nogen, der skal sige, at vi ikke har styr på tingene. Vi vidste jo også godt, da vi planlagde løbet,  at der var en risiko for, at forsamlingsforbuddet kunne blive ændret igen, siger Kristian Steffensen.

Annonce

Vil bevare det gode ry

Ørum Cykling var torsdag ret hurtigt til at komme med meddelelsen om, at cykelløbet blev aflyst, men faktisk overvejede man først, om det var muligt at forsøge med en plan B.

- Vi havde møde med DGI, og vi kunne godt have valgt en alternativ løsning. Det er jo tilladt at samle 100 mennesker, så vi kunne gennemføre løbet over to omgange med 80 per gang plus officials. Men vi kunne ikke sende de to gange 80 cykelryttere afsted med et kort tidsrum imellem. Den første del skulle være afviklet, før vi kunne sende næste hold afsted. Hvis vi havde en uge til at planlægge, havde vi nok valgt den løsning, men det ville blive en lang dag for hjælperne og et mærkeligt cykelløb, og vi frygtede, at det ville blive noget kaos. Vi har ry for at have godt styr på sikkerheden, og det vil vi gerne bevare, så vi valgte at trække nødbremsen, siger Kristian Steffensen.

Annonce

Det gør lidt ondt

Han har fuld respekt for, at corona-restriktionerne skal overholdes, og for løbs-arrangørerne er der ikke de store udgifter forbundet med aflysningen. Traileren, der er fyldt med skilte, bliver bare kørt på plads igen, og forhåbentlig kan startnumrene genbruges næste år.

- Det er bare ærgerligt, og det gør lidt ondt, men nu får vi en ekstra fridag i godt vejr lørdag, siger han.

Kristian Steffensen regner ikke med, at man vil gøre et nyt forsøg på at holde Tjele Langsø Rundt senere på året.  I stedet satser man på at vende tilbage med cykelløbet til august næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce