Annonce
112

Corona sender flere betjente på gaden: - Der vil ske en markant forøgelse

Markant flere betjente vil i den kommende tid patruljere på gader og stræder i Viborg og omegn. Det fortæller vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau fra lokalpolitiet. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Corona-epidemien har på kort tid forandret det lokale politiarbejde drastisk. I den kommende tid vil vi se langt flere betjente i bybilledet og på gader og stræder i kommunen.

Viborg: Midt i en usædvanlig tid med corona-smitte og de facto undtagelsestilstand kan alle borgere i Viborg og omegn føle sig ganske trygge.

Det er meldingen fra den øverste leder af lokalpolitiet i Viborg, Poul Vestergaard-Lau, da folkebladet taler med ham onsdag.

Han og kollegaerne må i den grad siges at varetage en af de kritiske funktioner i samfundet, og med regeringens seneste tiltag har politiet fået en hel bunke med nye opgaver.

Onsdag formiddag trådte et forbud som bekendt i kraft, således at det nu ikke længere er lovligt at afholde eller deltage i arrangementer, hvor flere end 10 personer er samlet.

Derudover må natklubber, barer, bodegaer, og centre som Sct. Mathias Centret ikke længere have åbent. Desuden må caféer og restauranter nu kun servere mad ud af huset.

Forbuddene gælder i udgangspunktet frem til 30. marts, og det er politiet, der kontrollerer, om de nye regler bliver efterlevet. Derfor kan borgerne i Viborg og omegn også forvente at se langt flere betjente i bybilledet i den kommende tid, fortæller vicepolitiinspektøren.

- Man vil se flere politifolk overalt i politikredsen. Der vil ske en markant forøgelse, siger Poul Vestergaard-Lau uden at kunne sætte præcise tal på, hvor mange betjente det drejer sig om.

Annonce

Jeg tror virkelig, at danskerne har forstået budskabet. Men hvis politiet ser, at flere end 10 forsamles, så vil vi også rette henvendelse, og så vil vi bede dem om at splitte sig op

Poul Vestergaard-Lau, vicepolitiinspektør

Markant fald

De smittebegrænsende tiltag, som er blevet indført den seneste tid, har på mange måder vendt samfundslivet på hovedet.

Langt færre befinder sig i det offentlige rum, og mange opholder sig i døgndrift inden for hjemmets fire vægge. Det afspejler sig naturligvis også i mængden af kriminalitet.

- Vi kan se, at der er nogle kriminalitetsformer, som falder. Vold og uorden i det offentlige rum er faldet, og der, hvor vi ser det tydeligst, er på antallet af indbrud i privat beboelse. Mange er sendt hjem, og det ved indbrudstyvene også godt. Der har vi set et markant fald, siger Poul Vestergaard-Lau.

Den faldende kriminalitet giver betjentene mulighed for i højere grad at håndhæve de nye regler, som skal forhindre corona-smitte.

- Vi vil vi jo begynde at kigge på, hvilke forretninger der er åbne, og hvilke der er lukkede, og om de følger de retningslinjer, de skal. Men jeg forventer ikke, at vi vil opleve problemer.

Større mulighed

Politipatruljerne vil i den kommende tid også holde øje med, om borgerne følger myndighedernes anvisninger om ikke at samles flere end 10 personer ad gangen. Men heller ikke her forventer lokallederen nogen problemer.

- Jeg tror virkelig, at danskerne har forstået budskabet. Men hvis politiet ser, at flere end 10 forsamles, så vil vi også rette henvendelse, og så vil vi bede dem om at splitte sig op, siger han.

I sidste ende handler de mange forandringer hos politiet om, at borgere skal kunne føle sig trygge - ud over at de selvfølgelig skal begrænse corona-smitten mest muligt.

- I og med at kriminaliteten er faldende, giver det os en større mulighed for at rykke ud til de tilfælde, hvor vi er nødt til at rykke ud. Måske har vi endda fået en endnu bedre mulighed for at komme ud til borgeren hurtigere nu på grund af det generelle fald i kriminaliteten, siger vicepolitiinspektøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce