Annonce
Rundt om Viborg

Corona-smittetal udskyder udviklingsmøde i Stoholm

Søndag den 18. Marts. Stoholms handelsliv med mere holder forårsmesse i fritids- og kulturcentret. Foto: Morten Pedersen.
Så mange som muligt skulle helst med til møde om udvikling af Stoholm - derfor er borgermødet på mandag blevet udskudt, indtil coronaen tillader flere end 50 deltagere.
Annonce

Stoholm: Der skulle have været fokus på byens liv, når der mandag aften var kaldt til borgermøde og udviklingsworkshop i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, men mødet er nu blevet udsat.

Det er sket på grund af det stigende corona-smittetal på landsbasis og på grund af de genindførte restriktioner og loft på antallet af deltagere på højst 50 personer til sådan et møde.

- Vi havde jo regnet med, at vi kunne være 100, men da det stod klart, at vi højst kunne blive det halve, så har vi altså valgt at aflyse og holde det så snart som muligt, og når der bliver muligt at samles flere. Vi vil gerne være så mange som muligt og da gerne flere end 100, siger Susanne Bak, der er formand for Stoholm Borgerforening, der sammen med Viborg Kommune står bag borgermødet.

Tirsdag, den 6. august 2013 Byskilt Stoholm Foto: Morten Dueholm

Mødet holdes i forbindelse med, at Stoholm-borgerne skal være med til at lave en såkaldt lokal udviklingsplan, der sætter ord på de lokale ønsker for byen.

Da Stoholm allerede har været igennem den store områdefornyelse i midtbyen, er det på forhånd lagt an til, at man skal snakke om byens liv. Altså om livet i byen, og hvordan det kan blive udviklet og ikke om mursten og ønsker til anlæg, påpeger Susanne Bak.

Annonce

Mødested til de unge

Underemner er seniorliv, ungeliv, børneliv, erhverv og institutioner, fællesskab og kommunikation og markedsføring, og et emne, der helt sikkert vil blive taget op, er et mødested for byens unge.

Som i andre byer under corona-nedlukningen har også Stoholm oplevet, at byens unge samler sig i det fri med Soundboks og dunkebas til gene for nogle. Det har også her skabt en del Facebook-debat, men Susanne Bak håber at mødet kan resultere i, at man sammen finder et sted og en måde, hvormed de unge kan samles.


Vi vil gerne være så mange som muligt og da gerne flere end 100.

Susanne Bak, formand for Stoholm Borgerforening


- Det er noget, der deler vandene, og coronaen har nok ikke gjort det bedre, og det står Stoholm jo ikke alene med. Men der er unge, der har ringet til mig, som har sagt, at de gerne vil arbejde for, at der kan findes et sted, hvor de kan være uden at genere nogen. Og det er jo fantastisk, at der er unge, der er klar til at tage det ansvar og til selv at tage initiativ. Så jeg håber, at vi kan finde en løsning i det her forløb, siger Susanne Bak.

Selvom det altså er et mere værdibaseret borgermøde om byens liv, så er manglen på lejeboliger også et emne, der kunne blive aktuelt, når mødet skal holdes.

Med udsigten til at der bygges ny skole og at den nuværende skolegrund kommer i spil til boliger, er det jo oplagt, påpeger Susanne Bak.

- Men ellers er det altså ikke fordi, vi skal tale anlæg som ny skole eller stationsbygning - det er der andre grupper, der arbejder med, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce