Annonce
Rundt om Viborg

Corona spænder ben: Dimissionsfest for unge udsættes

Havredal praktiske uddannelser uddanner blandt andet unge inden for landbrug. I alt otte afslutter deres STU-uddannelse her til sommer, men dimissionsfesten er udsat til en gang i efteråret. Arkivfoto: Morten Dueholm

Havredal: Otte elever på Havredal praktiske uddannelser er færdige med deres uddannelser her til sommer, og det skulle - som det er sædvane på stedet - udløse en stor dimissionsfest.

Det gør det med stor sandsynlighed også. Men ikke her op til sommerferien, som det ellers var planen.

- Vi bliver nødt til at udsætte festen. Det er jo en stor, stor dag for vores unge, hvor flere hundrede mennesker - familie, arbejdsgivere og andre elever - deltager. Men på grund af coronakrisen og restriktionerne kan vi ikke gøre det sådan lige nu, siger Mette Navntoft, forstander på Havredal praktiske uddannelser, der er et uddannelsessted for unge med særlige behov.

Annonce

Forstanderen fortæller, at der på grund af den usikre situation omkring coronaen endnu ikke er en dato for dimissionen, men hun håber, at det kan blive i september eller oktober.

I forhold til andre ungdomsuddannelser er det også "nemmere" at udskyde dimissionen, fordi de nu færdiguddannede havredal-elever det seneste halve år ikke har været fysisk på skolen. De har været i et halvt års praktik i private virksomheder, hvor mange af dem i øvrigt fortsætter som ansatte.

Af de otte, som nu slutter deres særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU), er de seks tilknyttet landbrugslinjen, én har taget en køkkenmedhjælperuddannelse og én er klar til at fortsætte som lastbilchaufførlærling.

Havredal praktiske uddannelser får efter sommerferien adskillige nye elever og vil fra august have omkring 55 i alt, oplyser Mette Navntoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Gratis golf til seniorer

Annonce