Annonce
Viborg

Corona-udbrud: Det vil viborgenserne gerne vide

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Viborg Stifts Folkeblad indsamler og besvarer spørgsmål om corona-udbruddet via denne artikel, som opdateres løbende.

Viborg: Corona-udbruddet har allerede haft kæmpe indvirkning på dagligdagen for rigtig mange mennesker verden over.

Også her i Viborg, hvor arrangementer er blevet aflyst på stribe, institutioner er blevet lukket ned, børnene er sendt hjem fra skolen og rigtig mange må passe arbejdet hjemmefra.

Viborg Stifts Folkeblad begyndte allerede fredag at indsamle spørgsmål om corona-udbruddet. Og der er allerede kommet en del spørgsmål. Nedenfor besvarer vi løbende nogle af de spørgsmål, som tikker ind - og du kan stadig indsende spørgsmål via boksen, som du finder længere nede på siden.

Du kan spørge om alt, der handler om corona-virus. Det eneste krav er, at det skal være med udgangspunkt i Viborg. Det er spørgsmål på lokalt plan, vi forsøger at besvare for jer læsere.

Moderen har kol - må datteren kaldes på arbejde?

En lokal mor har via folkebladet spurgt til reglerne for sundheds- og plejepersonalet i kommunen.

Min datter er i praktik på et plejehjem i Viborg. Vi bor sammen, og jeg har kol. Kan kommunen forlange at hun kommer på job?

Svaret fra kommunen er klart

- Ja, alle ansatte i sundhedssektoren skal møde på arbejde - også praktikanter. De skal naturligvis følge de hygiejneanvisninger, som sundhedsmyndighederne har udstukket i hjemmet og på arbejdspladsen, hvilket er ekstra vigtigt, hvis man bor sammen med en, der lider af KOL. Er man i tvivl om noget, står den nærmeste leder og praktikantvejlederen naturligvis altid til rådighed, oplyser Viborg Kommune.

Kører Flextrafik solokørsel?

En bekymret mor har skrevet ind til folkebladet. Hendes søn har en alvorlig lungesygdom, hvilket betyder, at han skal til Skejby hver sjette uge.

For at komme til Skejby bruger søn og mor Flextrafik-tilbuddet igennem Regionen. Den bekymrede mor vil gerne have svar på, om man kører alene i disse corona-tider, eller om taxaerne bliver fyldt op.

Efter en snak med patientbefordringen har avisen fået at vide, at man selvfølgelig retter ind efter corona-forholdene lige nu, og netop derfor kører man alene med chaufføren. Altså vil vores spørgende mor og søn kunne køre med chaufføren uden bekymring for smitte.

Hvorfor lukker genbrugsstationerne?

F. Nørgaard og flere andre har spurgt - Hvorfor lukker alle genbrugsstationer i Viborg Kommune for private? Der er jo ingen som helst nærkontakt?

Svaret kom allerede i en udmelding, som borgmester Ulrik Wilbek kom med i fredagens udgave af folkebladet.

- I princippet er det alle undtagen dem, der løser kritiske opgaver. Det betyder, at også de ansatte i park- og vej sendes hjem. Selvom man måske kunne se det fornuftige i, at man godt kan arbejde udendørs, så er det ikke en "kritisk opgave," og derfor skal vi rette ind og sende dem hjem også, fortæller Ulrik Wilbek.

Læs hele artiklen med borgmester Ulrik Wilbek lige HER

Forklaringen er siden blev uddybet og slået fast af Pia Vejling fra REVAS i DENNE artikel

Hvor mange er smittede?

Ditte Louise Kristensen og en del andre har spurgt - Hvor mange i Viborg er smittet?

Tallene opgøres dog ikke helt lokalt. Men der er selvfølgelig en masse opgørelser på nationalt og regionalt niveau. Du kan finde en masse tal via DENNE ARTIKEL SOM OGSÅ OPDATERES LØBENDE

Vejledninger og lægefaglige spørgsmål

Der er en del læsere, som allerede nu er kommet med spørgsmål, som handler mest af alt om de generelle vejledninger og sågar om rent lægefaglige ting.

Disse spørgsmål er vi næppe de rette til at svare på, så vi vil henvise til coronasmitte.dk, hvor der hele tiden opdateres med vejledninger og er en hel masse faktuel viden.

Indsend flere spørgsmål

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronarelaterede dødsfald i Italien stiger med over 700 på et døgn

Annonce