Annonce
Kultur

Corona-virus: Al den kultur du går glip af

Danmark lukker ned. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
På opfordring fra regeringen lukker flere kulturinstitutioner de næste 14 dage på grund af corona-virus. Få et overblik over aflysninger og lukkede døre her.

Viborg: Kultur er noget, vi samles om. Det er tit noget, vi oplever i fællesskab. Og noget, der ikke er livsnødvendigt. Også derfor er mange kulturinstitutioner rundt om i landet lukket på grund af corona-virussen.

Arrangementer, koncerter, læsegrupper, rundvisninger, foredrag og meget mere bliver aflyst, og dørene til museer, biblioteker, foreninger og flere bliver lukket.

Her i artiklen forsøger folkebladet at samle et overblik over en stor del den kultur, du ikke får oplevet de næste 14 dage. Artiklen vil løbende blive opdateret.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om corona-virussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af corona-virus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Bibliotekerne lukker fra fredag. Arkivfoto. Morten Dueholm

Viborg Bibliotekerne

Viborg Bibliotekerne - der omfatter Hovedbiblioteket og bibliotekerne i Bjerringbro, Frederiks, Houlkær, Karup, Møldrup, Rødkærsbro, Skals, Stoholm og Ørum - aflyser ikke bare samtlige arrangementer til og med mandag den 13. april, de lukker også alle døre.

Bibliotekerne lukker torsdag den 12. marts klokken 22, og herefter vil det altså heller ikke være muligt at scanne sig selv ind med sit lånerkort, som man plejer. Skulle man "bare" låne en bog, kan det nok vente, men bekymringen kan opstå, hvis man skulle aflevere en bog - og ikke kunne gøre det til tiden. Men den bekymring kan hurtigt aflyses.

- Der kommer ikke til at være nogle gebyrer, siger bibliotekschef Britta Thuun-Petersen og fortsætter:

- Det er jo en nødsituation.

Låneperioden bliver ikke kun forlænget til mandag den 30. marts, hvor bibliotekerne (foreløbigt) åbner igen. I stedet forlænger man den ind til den 6. april, så folk har en uge til at få afleveret deres bøger. På den måde får man forhåbentlig spredt folk ud og mindsket risikoen for smitte.

Skovgaard Museet

Skovgaard Museet vælger at holde lukket fra og med torsdag den 12. marts til og med fredag den 27. marts.

Men efter alt at dømme bør der være rig mulighed for at opleve den nuværende særudstilling "Kærlighed til keramikken - 100 års dansk keramik" efterfølgende, da den er åben frem til 1. juni.

Alle planlagte arrangementer i den lukkede periode vil man forsøge at ombooke til senere. Har man spørgsmål, kan museet fortsat kontaktes.

Skovgaard Museet lukker til og med 27. marts. Arkivfoto: Preben Madsen

Carte Blanche

Egnsteatret Carte Blanche nåede lige at annoncere det nye tiltag: poetiske silent walks. En gåtur i Dollerup Bakker, der skulle få blodtrykket helt ned efter en lang arbejdsdag og foregå den sidste onsdag i hver måned hele foråret.

Teatret følger imidlertid myndighedernes opfordring og lukker ned for samtlige forestillinger og aktiviteter, foreløbigt, i en 14 dages periode.

Derfor er "suppe og samtale" den 19. marts, "poetisk silent walk" den 25. marts og "Solsorten" den 28. og 29. marts aflyst.

Alle købte billetter vil blive refunderet.

Carte Blanche aflyser aktiviteter. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce