Annonce
Kultur

Corona-virus: Bibliotekerne fjerner gebyrer på for sent afleverede bøger

Hamstre gerne bøger på biblioteket i dag, siger bibliotekschef Britta Thuun-Petersen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Er man bekymret over de biblioteks-bøger, man har til at ligge derhjemme, der skulle være afleveret den kommende tid, kan man godt ånde lettet op. Når bibliotekerne lukker de næste uger, forlænges låne-perioden til efter genåbningen.

Viborg: Viborg Bibliotekerne - der omfatter Hovedbiblioteket og bibliotekerne i Bjerringbro, Frederiks, Houlkær, Karup, Møldrup, Rødkærsbro, Skals, Stoholm og Ørum - aflyser ikke bare samtlige arrangementer til og med mandag den 13. april, de lukker også alle døre.

Bibliotekerne lukker torsdag den 12. marts klokken 22, og herefter vil det altså heller ikke være muligt at scanne sig selv ind med sit lånerkort, som man plejer at kunne på nogle af bibliotekerne. Skulle man "bare" låne en bog, kan det nok vente, men bekymringen kan opstå, hvis man skulle have afleveret en bog. Men den bekymring kan hurtigt aflyses.

- Der kommer ikke til at være nogle gebyrer, siger bibliotekschef Britta Thuun-Petersen og fortsætter:

- Det er jo en nødsituation.

Låne-perioden bliver ikke kun forlænget til mandag den 30. marts, hvor bibliotekerne (foreløbigt) åbner igen. I stedet forlænger man den ind til den 6. april, så folk har en uge til at få afleveret deres bøger. På den måde får man forhåbentligt spredt folk ud og således mindsket risikoen for smitte.

Selvom "hamstring" er et fy-ord disse dage, er biblioteket måske det ene sted, man godt må hamstre.

- Vi forventer næsten, at folk hamstrer lidt på biblioteket i dag, så de kan få lidt godt læsestof til de næste mange dage derhjemme, siger Britta Thuun-Petersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce