Annonce
Viborg

Coronavirus: Sådan bliver lokale virksomheder ramt

Folkebladet samler her op på, hvilken betydning corona-virus og kampen imod den har for flere lokale virksomheder.
Annonce

.

Aflysninger på Golf Hotel

Golf Hotel Viborg oplever aflysninger for tiden. Arkivfoto

Mandag morgen stod Golf Hotel klar til at modtage 125 konferencegæster, men inden de sidste termokander var fyldt til morgenkaffen, aflyste konferencearrangørerne dagen i Viborg.

Det fortæller inspektør på Golf Hotel Jack Wessman.

Han oplyser videre, at en større arrangement senere på ugen allerede er aflyst.

- Det er naturligvis træls, men vi er kommet i en ekstrem situation, og vi må forsøge at agere i det. Vi håber som alle andre, at der snart bliver normale tilstande, men det ser desværre ud til, at odds er imod os, siger Jack Wessman.

Midtjyllands Lufthavn mærker nedgang

Frans Bjørn-Thygesen oplever, at færre vil rejse. Arkivfoto: Morten Dueholm

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen fortæller, at coronavirussen også sætter sit præg på flyvningen til og fra Midtjyllands Lufthavn.

- Når Københavns Lufthavn oplyser, at man har en nedgang på 30 procent, og vi ved, at 22 procent af vores rejsende fra Midtjylland tager videre fra København, betyder det naturligvis også noget for os. Jeg tror da, at corona havde en betydning for, at vi i februar havde færre passagerer end sidste år. Og i går havde vi syv, som de havde booket, der ikke mødte op til en morgenafgang. Det er usædvanligt, siger han.

Viborg FF mister entré-indtægter

Viborg FF spiller for tomme tribuner. Og det betyder manglende entre-indtægter og salg i boderne. Arkivfoto: Søren Gylling

Viborg FF har allerede mærket til følgerne af corona-virus. Weekendens topkamp mod Fredericia blev afviklet uden tilskuere, og VFF får flere kampe i den kommende måned, som skal afvikles uden publikum.

To af disse kampe er på hjemmebane. Fredagens lokalopgør mod Skive og en hjemmekamp mod Roskilde sidst på måneden.

Flere steder i sportens verden er der meldt om store økonomiske følger af kampene uden tilskuere, da klubberne mister en del entré-indtægter og indtægter fra salg i boderne ved hjemmekampene. I Superligaen anslås det at koste klubberne tilsammen cirka 20 millioner kroner per spillerunde.

I 1. division er der ikke nær de samme indtægter i forbindelse med hjemmekampe. Så for VFF er beløbet naturligvis betydeligt mindre.

Regionshospitalet hjælper Aarhus

Regionshospitalet i Viborg aflaster blandt andet Aarhus i denne periode. Arkivfoto: Morten Dueholm

Som en del af beredskabet i Region Midtjylland koordinerer man kapaciteten på tværs af regionens hospitaler. Det betyder, at man forsøger at aflaste Aarhus Universitetshospital.

Således har Regionshospitalet Viborg allerede modtaget nogle få patienter fra hospitalet i Aarhus, erfarer redaktionen. Der er dog IKKE tale om patienter, som er ramt af corona-virus.

Det er sparsomt med oplysninger fra de enkelte hospitaler, idet Sundhedsstyrelsen ønsker at styre informationen.

Dog har Region Midtjyllands pressevagt, der koordinerer den samlede kommunikation fra regionen.

Viborg HK slipper nådigt

Viborg HK ser indtil videre ud til at slippe nådigt. Arkivfoto: Morten Dueholm

Håndboldklubben Viborg HK ser i første omgang ud til at slippe blidt.

Alle kampe i håndboldligaen skal naturligvis afvikles uden tilskuere, men VHK har kun en eneste kamp i marts, og det er en udekamp mod Ajax København på lørdag.

Derudover kan en række af klubbens landsholdsspillere dog komme til at mærke det yderligere. Anna Kristensen, Line Haugsted og Kristina Jørgensen skal i slutningen af måneden spille test-landskampe mod Brasilien - disse kampe bliver også afviklet uden tilskuere.

Købmand ser tendens

Folk er ikke gået i fuldstændig panik endnu, men der er tendenser i folks dagligvarerindkøb. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Hos Meny i Sct Mathias Centeret ser købmand Lasse Lauritsen så småt en tendens i købemønstrene. Udover håndsprit, er folk også begyndt at købe mere toiletpapir, kildevand og fiskekonserves.

Han nævner dog, at det slet ikke er i de forhold, som man er begyndt at se fra England og Australien i de sidste par dage.

- Vi kan stadig få alle varerne hjem, så der er ingen problemer. Men jeg tror også, at tendensen vil tage til, når corona-spredningen topper, siger Lasse Lauritsen.

Søndag havde Meny også flere handlende end normalt. Det er dog ikke sikkert, at det skyldes corona-panik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce