x
Annonce
Bjerringbro

Corona-virus: Smittefare får danske fabrikker til at lukke ned for besøg

Grundfos i Bjerringbro tager sine forholdsregler i forhold til corona-virussen. Foto: Grundfos
Grundfos har torsdag besluttet at formene alle andre end de ansatte adgang til fabrikkerne verden over for at forhindre smitte og spredning af den nye type corona-virus.

Bjerringbro: Danske virksomheder tager deres forholdsregler for at forhindre smitte og spredning af den nye type corona-virus, Covid-19.

Det sker efter, at virussen, der har sit udspring i Kina, i den seneste tid har spredt sig til flere europæiske lande og foreløbige kostet 2763 mennesker i Kina og 12 mennesker i Europa livet. Og efter, at det første tilfælde af virussen i Danmark blev konstateret natten til torsdag. Det skriver Fagbladet 3F.

Flere danske virksomheder har nu valgt at reagere på situationen.

- Vi tager det meget alvorligt. Situationen ændrer sig fra dag til dag, og vi har i dag besluttet at lukke ned for alle gæster og besøgende på vores fabrikker i ind- og udland, siger kommunikationschef Peter Trillingsgaard, Grundfos.

- Kun vores medarbejdere og folk med et vigtigt og nødvendigt ærinde får adgang, siger han.

Grundfos har cirka 4500 medarbejdere i Danmark. De bliver løbende orienteret om situation, og Grundfos har nedsat en global arbejdsgruppe, der mødes hver anden eller tredje dag for at vurdere, om der er behov for nye tiltag.

Desuden har Grundfos indført restriktioner, så medarbejderne ikke rejser til lande eller områder, hvor de risikerer at blive udsat for corona-virus.

- Vi har løbende taget vores forholdsregler, siden virussen brød ud. Det har hele tiden været vores ønske at beskytte vores medarbejdere, og vi har bedt vores cirka 2000 medarbejdere i Kina om så vidt muligt at arbejde hjemmefra, siger Peter Trillingsgaard.

Også hos Danfoss i Nordborg er corona-virussen begyndt at få konsekvenser.

- Hos os skal alle, der har været ude at rejse og været i nærheden af steder med corona-virus, blive hjemme i 14 dage, siger Morten Hansen, fællestillidsmand for 500 ansatte hos Danfoss i Nordborg.

Ifølge Morten Hansen har foreløbig en enkelt ansat fået besked på at blive hjemme.

- Vi går ud fra, at det gælder uanset, om du har været på ferie eller forretningsrejse. Men det er så nyt, at der er kommet et tilfælde i Danmark, at vi lige skal have nogle aftaler på plads i forhold til blandt andet de timelønnede. Det er jo ikke alle, der har råd til bare at blive hjemme, hvis der er mistanke om, at de kan være blevet smittet, siger Morten Hansen.

Hos Lego følges udviklingen tæt. Da udbruddet af coranavirus i millionbyen Wuhan i Hubei-provinsen i den østlige del af Kina for alvor begyndte at tage fart i januar, lukkede koncernen en fabrik med cirka 2000 ansatte i byen Jiaxing og cirka 150 butikker i Kina.

Både fabrikken og de fleste af butikkerne er dog blevet åbnet igen, oplyser Julie Foster, chef for intern kommunikation i Lego, i telefonen fra London. - Vi har selvfølgelig både et corona-beredskab og nogle sikkerhedsforanstaltninger i vores hovedsæde i Billund og afdelinger i Singapore, Kina og resten af verden, siger Julie Foster.

I Jiaxing får Legos medarbejdere målt deres temperatur, når de møder på arbejde. Og opfordret til at blive hjemme, hvis de føler sig dårligt tilpas. Det sker dog endnu ikke i Danmark.

- Men vi følger udviklingen og myndighedernes anbefalinger både i Danmark og udlandet. Og anvisninger fra de lokale myndigheder angående medarbejdere, der har været i udlandet, siger Julie Foster. - Vi har ikke nogle særlige forholdsregler i forhold til post, pakker og forsendelser. Og heldigvis har vi ikke haft nogle ansatte, der er blevet smittet. Alle vores medarbejdere er ved godt helbred, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-direktør vil få det bedste ud af forfærdelig situation

Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Annonce