Annonce
Viborg

Corona-virus: Viborg Kommune er nu i "rød zone"

Flere end 20 tilfælde af corona-virus per 100.000 borgere i den seneste uge bringer Viborg i "rød zone", som er de kommuner, der er under skærpet tilsyn fra sundhedsmyndighederne. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Viborg Kommune har i den seneste uge haft flere end 20 corona-tilfælde per 100.000 borgere, og derfor er vi nu under skærpet tilsyn. Efter weekenden tages stilling til, om der skal tages særlige skridt lokalt for at nedbringe smitten.
Annonce

Viborg: Har en kommune i løbet af en uge flere end 20 konstaterede corona-tilfælde per 100.000 borgere, så holder sundhedsmyndighederne ekstra godt øje og indfører om nødvendigt særlige, lokale restriktioner.

Den situation står Viborg Kommune nu i. Det stod klart fredag eftermiddag, hvor Statens Serum Institut opgjorde, at der de seneste syv dage har været 23 covid-19 tilfælde per 100.000 borgere i kommunen.

På den baggrund er Viborg Kommune blevet kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, som har anbefalet, at udviklingen henover weekenden bliver afgørende for, om der skal iværksættes lokale tiltag.

Det er netop Styrelsen for Patientsikkerhed, der afgør, om Viborg Kommune skal til at teste alle medarbejdere på ældre- og sundhedsområdet hver anden uge, ligesom det er styrelsen, der afgør, om der skal være skærpede forhold i forbindelse med eksempelvis besøg på plejehjem og lignende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce