Annonce
Viborg

Coronaen har - stort set - ikke ramt Rosgaard A/S: Har ansat to nye medarbejdere

Lars Rosgaard er fjerde generation i familievirksomheden. I disse dage er det ren mandehygge på kontoret. Foto: Morten Pedersen
Hos Rosgaard A/S har corona-virussen ikke haft en negativ indvirkning. Men den har skabt en ny hverdag.

Ravnstrup: Selv om Danmark befinder sig i en lockdown, så er der visse brancher, som kører videre, for at det hele kan hænge sammen. Det gælder blandt andet landsbrugssektoren, som sørger for, at vi alle stadig kan få mad på bordet.

Lidt udenfor Ravnstrup finder vi Rosgaard A/S, som mest af alt er en banegård for grise. Sådan formulerer Lars Rosgaard det i hvert fald.

- Vi henter smågrisene ude hos danske landmænd, fragter dem hertil, hvor de bliver tjekket af Fødevarestyrelsen, og så fragtes de videre til resten af Europa, siger Lars Rosgaard.

Trods corona-krisen kører Rosgaard stadig på fuld damp, men med forholdsregler. Flere af de ansatte arbejder derfor hjemme i denne tid.

- Vi har sendt alle kvinderne hjem, så det er et rent mandekontor, griner Lars Rosgaard.

Annonce
I løbet af et år kommer der 2,5 millioner grise igennem eksportstalden i Ravnstrup. Foto: Morten Pedersen

Har ansat flere

Rosgaard A/S har eksisteret siden 2007, men vognmandsforretningen, som ligger bag, har eksisteret siden 1925. Lars og hans bror, Ole, er således 4. generation i familievirksomheden.

I modsætning til en del andre firmaer i denne tid frygter man dog ikke, at nøglen skal drejes om. Nej faktisk har man været nødt til at ansætte to ekstra par hænder.

- Det er jo noget atypisk. Men det er simpelthen for at være nok mennesker til at håndtere situationen, både i forhold til, at vi er begrænset af nogle køre- og hviletidsregler på vores lastbiler, og nogle statusregler, som vi skal forholde os til. Så det kan være nødvendigt at sætte en ekstra mand på en lastbil en gang i mellem, og det har jo så betydet, at vi har ansat mere personale for at løse opgaven, siger Lars Rosgaard.

Er vant til en striks hygiejne

Hos Rosgaard A/S har de nye restriktioner for hygiejnen ikke betydet så meget. Virksomheden er således vant til stramme regler. Det er også derfor, at det danske svinekød er så populært.

- Eksportstaldene bruges, fordi Danmark har de sundeste grise i hele verden og det laveste medicinforbrug. Derfor bruges staldene for at isolere grisene, og der følger hygiejneregler med. Vores stald er bygget op sådan, at vores danske chauffører, som henter grise i Danmark, leverer på den ene side, og de udenlandske chauffører, som skal ud i Europa, læsser grisene på deres lastbiler på den anden side. På den måde mødes vores chauffører ikke, og dermed spreder vi ikke sygdomme, som findes andre steder i Europa, siger Lars Rosgaard.

Til gengæld har der været en ny udfordring, som virksomheden har skulle tackle. Rosgaard A/S transporterer nemlig mange grise til Italien, men på grund af den nuværende situation, har man indført et ekstra pit-stop for grisene.

- Vores chauffører leverer dem til en ny eksportstald i Tyskland eller Østrig, og så har vi kontaktet en italiensk vogmand, som så henter grisene og får dem resten af vejen. Så her er vores chauffører heller ikke i kontakt med de italienske, siger Lars Rosgaard.

Transportudgifterne er blevet lidt højere for virksomheden, men ellers har økonomien ikke mærket det store til corona-krisen. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce