Annonce
Sport

Coronaen ryddede rallykalenderen - lokal co-driver håber på travlt efterår

Jeannette Kvick håber, at hun senere på året kan få gang i karrieren som co-driver, som har stået på standby på grund af covid-19. Privatfoto
Jeannette Kvick fra Stoholm havde set frem til en spændende og travl rallysæson med deltagelse i mesterskaber i flere lande. Det lavede corona-virussen helt om på. I stedet har hun været rigtig meget på sit almindelige job.
Annonce

Stoholm: Jeannette Kvick er blevet en eftertragtet kvinde i rallysporten.

Hendes evner og resultater som co-driver har sikret hende masser af arbejde i hele Europa, hvor hun sammen med forskellige kørere skal deltage i flere forskellige nationale mesterskaber.

Det betød, at hendes kalender var spækket med rejser og løb. Men da corona-virussen lammede verden, blev kalenderen pludselig ryddet for rallyløb.

Hun havde nået at være til et parløb i det tidlige 2020 i Østrig og Kroatien. Herfra var planen fyldt med et par mesterskaber ude i Europa samt deltagelse i det danske mesterskab - og derudover enkeltstående løb.

- Og nu er udsigten, at jeg, hvis jeg er heldig, skal til et løb i Tjekkiet i juli, men det er endnu kun et stort måske. Så det er lidt af en omvæltning at gå fra måske 20 løbsweekender til, at jeg måske kan nå 10 i år, hvis det går godt, siger Jeannette Kvick.

- I begyndelsen tog jeg faktisk det hele meget roligt, da jeg ikke tænkte, at det betød så meget for motorsporten. Men der gik jo ikke lang tid, før jeg måtte indse, at jeg ikke kunne gøre andet end at vente. Vi har en Honda stående hjemme i værkstedet - og det er træls bare at gå og se på den i stedet for at køre i den, siger co-driveren, som privat danner par med Jan Petersen, som hun også deltager i den danske rallyserie med.

I år skulle have været en af de største sæsoner i min karriere. Planen var, at jeg sammen med min østrigske chauffør skulle være gået efter at vinde det kroatiske mesterskab, men nu skal jeg på en måde samle det hele op forfra igen. Man kan sige, at sæsonen er spildt.

Jeannette Kvick, co-driver fra Stoholm

Annonce

Spildt sæson

Hun er via gode resultater ved at få fodfæste på den store rallyscene, men de planer er nu sat en smule på standby.

- I år skulle have været en af de største sæsoner i min karriere. Planen var, at jeg sammen med min østrigske chauffør skulle være gået efter at vinde det kroatiske mesterskab, men nu skal jeg på en måde samle det hele op forfra igen. Man kan sige, at sæsonen er spildt, siger hun.

Økonomisk har nedlukningen endnu ikke haft de store konsekvenser for hende. Hendes sponsorer har været forstående, og hun har forsøgt at give dem noget godt igen ved at prøve at promovere dem på alternative måder.

- Men det er jo en omkostning for dem. De får jo ikke det samme for de penge, som de har lagt. Men det er jo ens for alle, og indtil nu har vi ikke haft sponsorer, som har trukket sig, siger hun.

Den ryddede kalender har også betydet, at hun har været uvant meget på det normale job på en institution i Hald Ege.

- Jeg har helliget mig arbejdet, og det har jeg jo ikke gjort i efterhånden mange år. Så mine kolleger griner næsten af, at jeg pludselig er der så meget. Og de unge spørger også til, hvornår jeg skal køre ræs igen, siger hun.

Annonce

Håber på travlt efterår

Selv om en co-driver sidder stille i et bilsæde, så kræver sporten også en god fysik.

Derfor har hun også prøvet at holde sig i form via fysisk træning, cykling og løb.

Ellers har hun prøvet at holde sig skarp ved at gense on-board-optagelser (optagelser inde fra bilen, red.) af tidligere løb.

- Og så har vi indimellem fundet tid til at træne i vores almindelige bil. Vi er bare kørt ud, og så siger vi tingene på samme måde, som hvis vi kørte løb. Det foregår selvfølgelig efter trafikreglerne, men det er da en måde at træne lidt på, siger Jeannette Kvick.

Hun håber som alle andre, at restriktionerne bliver løsnet, så der kan komme gang i rallysæsonen igen.

Mange løb er placeret fra september og året ud, så hun håber på et travlt efterår.

- Jeg skal forhåbentlig afsted hver weekend fra september og frem. Men lige nu er det hele jo stadig uvist. Men det vil ikke gøre mig noget, hvis der bliver meget travlt i efteråret, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce