Annonce
Rundt om Viborg

Coronakrise gav underskud til andelskasser

Danske Andelskassers Bank har hovedsæde i Hammershøj. Arkivfoto: Morten Dueholm
Danske Andelskassers Bank fik et underskud i årets første kvartal på grund af et markant kurstab. Den dårlige aktieudvikling er dog ved at vende igen.
Annonce

Hammershøj: Værdien af aktier styrtdykkede over hele verden ved begyndelsen af corona-krisen, og det har medført, at Danske Andelskasser Bank fik et underskud i første kvartal i år på 55,5 millioner kroner efter skat.

Danske Andelskassers Bank, der driver pengeinstitutterne med navnet Andelskassen, hæfter sig dog ved, at kurserne på bankens aktie- og obligations-beholdning allerede er ved at rette sig, og at det er gået rigtigt godt med bankens basisindtjening i årets første tre måneder.

Værdien af bankens aktie- og obligations-beholdning var ved regnskabets skæringsdato faldet med 86,9 millioner kroner, men siden har den dog indhentet noget af det tabte og er steget med 20 millioner kroner.

Når det gælder basis-indtjeningen - altså resultatet af den almindelige bankforretning - var den i årets første tre måneder på 32,5 millioner kroner. Det er en stigning på knap 53 procent i forhold til samme periode året før.

På trods af kvartalsregnskabets underskud er administrerende direktør Jan Pedersen derfor positiv.

- Danske Andelskassers Bank står stærkt i en usikker tid. Vi har haft en klar strategi om at reducere omkostninger uden at gå på kompromis med vores høje aktivitet i kerneforretningen eller vores ambitiøse niveau for kunderådgivning. Det er lykkedes fuldt ud, og derfor ser vi nu en markant fremgang i basisindtjeningen, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Stadig stor robusthed

Om kurstabet siger han, at "det er aldrig tilfredsstillende med et underskud på bogen".

- Med en egenkapital på næsten to mia. kr. er vi stadig et meget robust pengeinstitut på trods af det midlertidige kurstab, siger han.

Bankens forventninger til regnskabsresultatet for hele 2020 er fortsat et overskud før skat på 60 til 180 millioner kroner, men Jan Pedersen understreger, at der på grund af krisen er stor usikkerhed om de kommende kvartalers resultater, og at forventningerne kan ændres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Annonce