x
Annonce
Rundt om Viborg

Coronavirus giver nye opgaver i den tomme hal

Østfjendshallen er lukket for brugere,. og det giver chancen for at få lavet det, der ellers ikke er tid til. Her bliver væggen støvsuget. Foto: Morten Pedersen
Østfjendshallen i Mønsted står tom og øde hen på grund af coronavirus. Det giver mulighed for at få lavet nogle af de ting, der er ellers er knap med tid til - og i baggrunden lurer bekymringen for konsekvenserne af den tomme hal.

Mønsted: Der plejer at være liv og og glade dage sådan en tirsdag middag - skolebørnene fra Mønsted er normalt at finde i hallen dene dag. Men som i andre idrætshaller lige nu er der stille. Helt stille i Østfjenshallen i Mønsted.

Som andre idrætsfaciliteter er der lukket helt - foreløbigt de næste snart 14 dage - som følge af risikoen for spredning af coronavirus. Halinspektør Frank Mikkelsen meldte allerede i sidste uge ud, at hallen lukkede for alle aktiviteter frem til den 30. marts. Den stille tid giver dog mulighed for at få lavet nogle af de ting, der ellers ikke er tid til hen over sæsonen, hvor hallen er i gang.

- Som det ser ud nu, er håndboldsæsonen færdig, så vi er gået i gang med at gøre hallen grundigt ren og fjerne alle rester af harpiks, både fra banen og fra målene. Ellers er der mulighed for at komme ud i alle hjørnerne, og der er nok også nogle steder, hvor skrammer skal males over. I det hele taget er der plads til at pudse og pleje det hele lidt mere end normalt. Vi har vel arbejde til de næste 14 dage for mig selv og en fleksjobber, som også er her, siger Frank Mikkelsen, mens han monterer et ekstra støvsugerrør, så støvsugeren kan nå så langt op af bagvæggen som muligt.

Indtil videre er et hundeskue med 85 tilmeldte hunde og et brætspilstræf med 160 tilmeldte spillere blevet aflyst, lige som der også er et badmintonstævne, som ikke kan gennemføres som planlagt.

- Men vi er jo trods alt heldige, at det ikke kom midt i håndboldsæsonen eller i begyndelsen af sæsonen, siger Frank Mikkelsen.

Annonce
En tom hal som det her er jo trist. Det er jo den mentale benzinstation både for os og for Mønsted-borgerne, som nu er lukket, så jeg ser da frem til, at der igen kan være liv i hallen.

Frank Mikkelsen, halinspektør i Mønsted.

Økonomiske bekymringer

Selvom der er mere tid end normalt, er det dog ikke de store projekter, det står på.

- Det er jo usikkert, hvad det her kommer til at betyde økonomisk, så det er ikke større økonomisk krævende projekter, der er plads til. I det hele taget er økonomien noget, der bekymrer lidt. Jeg plejer jo at fakturere 50.000 kroner om måneden til kommunen alene, og nu kommer der jo ikke nogen i hallen. Vi har et projekt med udvidelse af hallen undervejs, og et fitnesscenter, som vi lige har fået sparket godt i gang, men som nu står tomt. Så der er vi tilbage ved nul. Vi kan da godt ende i en situation, hvor bestyrelsen må sige til mig, at der ikke længere er penge til min løn, hvis det her fortsætter længe, så det bekymrer da alt sammen, siger Frank Mikkelsen.

Han håber, at lukningen snart er et overstået kapitel.

- Om det fortsætter 14 dage, eller om det bliver mere, er jo usikkert. Jeg håber, det er slut den første uge i april, så vi er klar igen i påsken. Vi skal selvfølgelig passe på hinanden. Men en tom hal som det her er jo trist. Det er jo den mentale benzinstation både for os og for Mønsted-borgerne, som nu er lukket, så jeg ser da frem til, at der igen kan være liv i hallen, siger Frank Mikkelsen.

Håndboldsæsonen er slut før tid, så halinspektør Frank Mikkelsen er gået igang med at gøre målene rent for harpiks. Foto: Morten Pedersen
Corona-lukningen giver også økonomiske bekymringer for halinspektøren. Der er ingen indtægter fra hallejen i en tom hal. Foto: Morten Pedersen
Harpiks fra en håndboldsæson sætter spor - men målene bliver som nye igen, lyder det. Foto: Morten Pedersen
Der plejer at være liv. Men Østfjendshallen står som andre idrætshaller tom i øjeblikket. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Mette Frederiksen med udmelding om genåbning af Danmark - tror ikke der går måneder

Annonce