x
Annonce
Rundt om Viborg

Coronavirus kan mærkes hos handelen i Stoholm

Henriette Nielsen driver butikken Best by Henriette, der blandt andet sælger vin og delikatesser til særligt gaver. Hun kan godt være lidt bekymret selv om hun har ja-hatten fast skruet på. Arkivfoto: Morten Dueholm
Det kan efterhånden mærkes, at corona-virus og medfølgende nye regler og måder at omgås hinanden på har ændret danskernes hverdag, lyder det fra flere handlende i Stoholm.

Stoholm: - Der skal jo penge i kassen for at kunne betale sine regninger og husleje og lageret. Så det er da lidt bekymrende, selvom jeg har ja-hatten fast skruet på og prøver at se positivt på tingene.

Sådan siger Henriette Nielsen, der driver butikken Best by Henriette på Vestergade i Stoholm.

Denne uge har været den første, hvor corona-vrius og de medfølgende nye retningslinjer og regler og nye måder at omgås hinanden på har ændret danskernes hverdag for alvor, og det kan mærkes hos handelslivet i Stoholm. Henriette Nielsen sælger særligt delikatesser, vin, chokolade, kaffe, brugskunst - ofte til gaver. Så når folk ikke samles i forsamlinger på flere end ti personer, så slår det igennem.

- Alt bliver jo aflyst. Der er ingen fester eller receptioner eller noget, så når man især lever af at sælge gaver, så kan det mærkes. Jeg har butikken fuld af ting til påsken, og kommer påsken også til at stå i skyggen af det her, så kommer det for alvor til at kunne mærkes. Smertegrænsen tænker jeg ikke så meget på endnu, men det står klart, at hvis jeg ikke tjener penge her, så er der jo ikke penge til mig selv. Jeg tror på, at der kommer en løsning, men hvis det trækker ud for længe, så er Danmark da på den, siger Henriette Nielsen.

Hun har noteret sig, at der er lavet statslige hjælpepakker til de selvstændige erhvervsdrivende, men har endnu ikke styr på, om der er noget i den hjælp, som hun kan få gavn af.

Annonce
Bjarne Lausen fra Stoholm Slagter har travlt i butikken - men til gengæld bliver festerne nu aflyst, og det kan mærkes. Arkivfoto: Morten Dueholm

Fester bliver aflyst

Længere nede af gaden lyder meldngen hos slagtermester Bjarne Lausen, at tingene egentlig går nogenlunde.

- Omsætningen i butikken har egentlig været stigende. Folk skal jo have mad uanset hvad, og vi sælger godt med kød og færdigretter. Til gengæld er der ingen, der holder fester længere, og det kan jo mærkes, for det med at levere mad til festen er jo en stor pind for os, sagde Bjarne Lausen.

Han er også formand for Stoholm Handelsstandsforening.

- Jeg kan da høre rundt omkring, at effekten af coronavirus efterhånden kan mærkes og at det begynder at blive svært for nogle. Hvor det ender er svært at sige. Jeg har været med i mange år og har aldrig set noget lignende. Jeg kan godt frygte, at det trækker ud, men jeg håber, at det er slut til 1. maj. Men vi må tage den fra dag til dag. Vi har jo en medarbejderstab, så der er jo mulighed for at gå ned i tid eller afspadsere. Det kan man jo ikke, hvis man står alene med det, siger Bjarne Lausen.

Påbudt at lukke salonen

Ligeledes på Vestergade måtte Charlotte Ryan Larsen onsdag dreje nøglen og lukke sin frisørsalon Harmonii Hair som følge af regeringens beslutning om, at blandt andet frisørsaloner nu skal holde lukket.

Det var på en måde en lettelse, at den beslutning blev taget fra centralt hold, siger hun.

- Vi har jo haft en maks-grænse for antallet af kunder og afstand og afspritning og den slags tiltag, og selvom kunderne og vi er trygge ved hinanden og stoler på, at man melder afbud, hvis man fejler noget, så har det da alligevel været lidt utrygt. Så på en måde var det rart nok, at det var noget, man blev pålagt, og at det ikke var mig, der skulle træffe den beslutning. For vi har haft fuld kalender op til, og så er det træls at bestemme, at folk ikke kan komme mere, siger Charlotte Ryan Larsen, der udover hende selv er to assistenter - en på deltid og en på fuld tid - en elev og to fleksjobbere i salonen.

Hun har oplevet fuld opbakning fra dem og postive kunder, selvom hun måtte ringe og aflyse de bookede tider.

- Folk har sagt "vi ses igen" og det er jo utroligt positivt. Jeg er så spændt på, hvor længe der kommer til at gå, for jeg tvivler måske på, at det er overstået på 14 dage, siger hun.

Charlotte Ryan Larsen måtte onsdag lukke sin frisørsalon Harmonii Hair. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce