Annonce
Kultur

Cross-formand føler sig holdt for nar: - Jeg er både gal, skuffet og rasende

Foreningen Ro på landet var talstærkt til stede, da Viborg Byåd i juni beshandlede sagen om at købe to ejendomme på Bjerring Hede. Arkivfoto: Morten Pedersen
En rasende Søren Sørensen har svært ved at se en fremtid for cross-folket.
Annonce

Bjerringbro: Jeg er både gal, skuffet og rasende.

Sådan lyder det fra formanden for Bjerringbro Cross Klub Søren Sørensen efter, at Økonomi- og erhvervsudvalget på mødet onsdag indstillede til Viborg Byråd, at der ikke skal ændres på stilleområderne ved Vindum Skov, hvilket betyder, at der ikke kan anlægges en motocrossbane på Bjerring Hede.

Den lokale crossklubs planer blev allerede i maj i år sparket til hjørne af byrådet, da der ikke var en afklaring på støjproblemerne i form af en støjrapport.

For to år siden godkendte byrådet ellers en betinget købsaftale for to ejendomme på Bjerring Hede, hvor der kunne anlægges en motocrossbane, men nu ser det ikke ud til at det bliver til noget.

Jeg synes ordentligheden er sat ud af spil. Jeg mener, at beslutningen er taget på et forkert grundlag, fordi politikerne ikke har kigget på Miløstyrelsens beskrivelser af stilleområde fra 2016.

Søren Sørensen, fmd. for Bjerringbro Cross Klub

Annonce

Stilleområde med trafik

Søren Sørensen er især fortørnet over, at politikerne tilsyneladende ikke har set på de papirer, som klubben har sendt ind.

Føler du dig holdt for nar?

- Ja i allerhøjeste grad. Jeg synes ordentligheden er sat ud af spil. Jeg mener, at beslutningen er taget på et forkert grundlag, fordi politikerne ikke har kigget på Miljøstyrelsens beskrivelser af stilleområde fra 2016. Jeg syntes jo, at både politikere og forvaltning burde invitere os til et møde, hvor vi diskutere om der er andre muligheder, siger cross-formanden

Søren Sørensen undrer sig over den store forskel, der er på fortolkning af, hvad et stilleområde er.

- Der er stilleområder ved Hald Ege og Birgittelyst, hvor hovedvej A12 skærer igennem, og A13 ligger meget tæt på. Så forstår jeg ikke, at vi ikke kan få lov til at anlægge en motocrossbane på Bjerring Hede tæt på stilleområdet ved Vindum Skov, siger han.

Annonce

Medlemmer forsvinder

Selv om der på kommunens budget er afsat 2,9 millioner kroner til crossbanen, og der er forkøbsret på de to ejendomme, så har han lige nu svært ved at se, hvordan klubben kommer videre.

- Jeg giver jo ikke bare op, men det er svært lige nu. Vi har brugt masser af tid på at forberede ansøgningen først til en bane i Fårup og nu til en bane på Bjerring Hede. Og det er vel at mærke frivilligt arbejde, siger han og ærgrer sig over, at mange af klubbens medlemmer i ventetiden har fundet andre steder at køre cross.

- Da vi startede på at planlægge banen på Bjerring Hede, havde klubben 90 medlemmer. Nu er der 30, og det jo rigtig ærgerligt. Men jeg er overbevist om, at vi hurtigt kan få flere medlemmer, hvis vi får en ny bane, lyder det fra en meget skuffet formand.

Viborg Byråd behandler sagen på mødet onsdag 19. december, men umiddelbart er der ikke udsigt til, at byrådet ændrer beslutningen.

Annonce
Annonce
Viborg

Afgørelsens time for Tange Sø er nær

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Opfordring til civil ulydighed

Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Annonce