Annonce
Viborg

Cykelkampagne har i år været corona-ramt - men i Arnbjerg har den gode vane holdt ved

Kampagnen "Vi cykler til arbejde" har kørt hele maj måned, og selvom kampagnen ikke har været så populær som tidligere år, så har den for nogle arbejdspladser fået den fysiske aktivitet til at stige blandt medarbejderne. Foto: Morten Pedersen
Corona-nedlukning og senere -genåbning har muligvis været årsagen til, at færre viborgensere i år deltog i kampagnen "Vi cykler til arbejde". I Arnbjerg Børnehus får kampagnen til gengæld æren for at have sat skub i aktiviteten blandt personalet.

Viborgegnen: Der blev trampet i pedalerne på de mange veje og cykelstier i Viborg Kommune gennem hele maj. Her var kampagnen "Vi cykler til arbejde" nemlig i fuld gang over hele landet, og lokale virksomheder og institutioner var med.

Helt præcist deltog 224 deltagere fordelt på 25 arbejdspladser i Viborg Kommune. Og selvom det er glædeligt, at kommunen igen i år er repræsenteret i den sundhedsfremmende og aktive kampagne, så er det langt fra ligeså mange deltagere som tidligere år.

- Det er faktisk markant færre deltagere, end det har været de andre år. I 2019 var vi helt oppe på 50 hold og tæt på 400 deltagere. Det er selvfølgeligt lidt ærgerligt, at vi ikke når så højt op i år, men det er åbenbart en landsdækkende tendens, fortæller Maria Albinus Rømer, der er sundheds- og forebyggelsesmedarbejder hos Viborg Kommune og primus motor på kampagnen her på egnen.

Annonce

Svært at overskue

Kommunen har forsøgt at undersøge, hvorfor de lokale virksomheder ikke har bakket lige så godt op om cykelkampagnen som i tidligere år.

- Den begrundelse, vi har fået, er, at det har været svært for virksomhederne at overskue. Mange skulle have medarbejderne tilbage på arbejde efter nedlukning og hjemmearbejde, og de skulle lære nye arbejdsgange med restriktioner og så videre. Derfor har flere af de lokale gengangere ikke kunnet overskue kampagnen dette forår, siger Maria Albinus Rømer og tilføjer:

- Vi har også selv haft lidt svært ved at nå ud til virksomhederne på grund af nedlukningen. Normalt tager vi blandt andet ud og deler flyers ud, men det har vi ikke kunnet i år. Vi må virkelig prøve at se, hvad vi kan gøre for at booste det til næste gang, og så satser vi på, at virksomhederne er klar igen til den tid.

Cyklistforbundet har set en landsdækkende nedgang i antallet af deltagende hold. Det har fået forbundet til at arrangere endnu en omgang "Vi cykler til arbejde" til efteråret.

I 2020 var kampagnen aflyst på grund af corona-situationen.

Annonce

Team Arnbjerg

En af de lokale virksomheder, der dog havde fundet overskuddet frem til at deltage i kampagnen, er Arnbjerg Børnehus. Her har den spritnye institution fra april stillet med et hold på fire medarbejdere under navnet "Team Arnbjerg", der sammenlagt har cyklet over 400 kilometer den seneste måned.

I Arnbjerg Børnehus har medarbejderne taget godt imod kampagnen og fortsætter med at cykle på arbejde fire-fem gange i ugen. - Det er kommet for at blive, understreger leder Solbrit Feldbak. Privatfoto

- Vi er jo et helt nyt børnehus, så vi har også brug for at gøre noget sammen som personalegruppe. Og vi har bare haft så meget sjov ud af det. Vi cyklede hver eneste dag i maj, også selvom det regnede, regnede og regnede. Og blæste. Men vi har haft det så sjovt, siger Solbrit Feldbak, der er leder af Arnbjerg Børnehus.

- Vi vil gerne være et børnehus i naturlig bevægelse, og derfor passer sådan en kampagne rigtig godt, fordi vi som medarbejdere også kommer i bevægelse.

Kampagnen, der gennem hele maj fik de ansatte op på cyklerne, har skabt en god vane, som nu hænger ved.

- Vi er flere, der stadig cykler på arbejde hver eneste dag efter kampagnen her. Vi har fået nogle rigtig gode oplevelser, og vores humør har fået et ekstra hak, fortæller Solbrit Feldbak.

Der er ifølge børnehuslederen ingen tvivl om, hvorvidt de ansatte kunne finde på at lave et hold til kampagnen igen, næste gang chancen byder sig.

- Helt klart. Det gør vi helt klart, det er jeg slet ikke i tvivl om, understreger hun.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Livsstil For abonnenter

Værkstedet blev i stedet til en bæredygtig taskebutik: Et opgør mod smid-ud-kulturen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Debat

Kære Viborg: Det flyder med affald i jeres gader!

Debat For abonnenter

Jantelovens bogstav er da godt nok!

Alarm 112

Det kan åbenbart være svært at forstå, at stoffer i blodet ikke forsvinder ved en blodprøve: To mænd blev snuppet to gange lørdag

Annonce