Annonce
Debat

Cykelstier igen for prins Knud

Foto : Tommy Kofoed Tekst : frø Emne : Alfred Vester 20-02_2002

Læserbrev: I 2020 skrev jeg et læserbrev om den elendige forfatning cykelstierne i Viborg Kommune er i. Jeg skal hilse og sige, at det på ingen måde er blevet bedre i 2021, tvært imod.

Hvis vi tager det store smertensbarn, banestien mod Herning, så plejede man at rette op de værste ujævnheder hver sommer. Plejer er åbenbart afgået ved døden, i hvert fald skete der ikke en dyt sidste år. Stien er ca. 1,40 bred, og ofte gror græsset 20-25 cm ud i begge sider, og netop på disse sider er SF-stenene meget ujævne.

De fleste kan nok forestille sig, at det ikke er særlig behagelig at passere andre cyklister, når man skal hen over disse huller.

Jeg er holdt op med at cykle på denne sti. Vil ikke udsætte bagdel og håndled for disse heftige stød. Jeg har jo observeret, hvor godt det er blevet med den nye asfaltering syd for Frederiks.

Så kære kommune, se at få asfalteret de 10 km mellem Frederiks og Hald Ege, og kom så i gang med at renovere og vedligeholde øvrige stier i kommunen, de er mildest talt i en sørgelig forfatning.


Jeg er holdt op med at cykle på denne sti. Vil ikke udsætte bagdel og håndled for disse heftige stød.


Tidligere forseglede man nye revner, der opstod i asfalt med flydende asfalt, for at forsegle og hindre vand og sand i at udfylde revner for undgå frostskader. Det er også sparet væk, et meget dårligt sted og spare, konsekvensen er at brudfladerne bøjer opad, med større ujævnheder til følge.

Nu er cykelstierne desværre ikke eneste sted man ”sparer”, for godt et par uger siden skrev Ole Capion om forsømte statuer og andre kulturskatte, som heller ikke blev passer og vedligeholdt. Det var vist anden gang, han var ude med det budskab.

I øvrigt: hvornår har man tænkt sig at feje sandet op, efter vinterens glatførebekæmpelse, skal vi cykle rundt i det hele sommeren?

Byrådet taler meget om, hvordan man får flere turister til besøge Viborg, ovenstående mener jeg ville være et godt tiltag, hvis man kom i gang med at rette op på disse forhold, mange campister på Viborg Søcamping har cykler med og bruger disse stier.

En sidste hip: toilettet ved parkeringen under Prielers Plads totalt raseret. Ingen håndtag udvendigt, de er brækket af, og mden ene dør til toiletterne er smadret, så den ikke kan lukkes.

Man tænker umiddelbart, er der overhovedet opsyn med stedet?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Den fjerne verden af mistillid ramte mig

Annonce