Annonce
Rundt om Viborg

Cykelstiforbedring: Det kan tage mange år at blive færdig

Alhedestien, der går fra Viborg til Herning, er mange steder ujævn, smal og slidt - som her ved Stanghede mellem Bækkelund og Skelhøje - men der kommer nok til at gå adskillige år, før kommunen er færdig med renoveringen. Arkivfoto: Preben Madsen
Det kan tage adskillige år for Viborg at opfylde aftalen med Herning Kommune om at asfaltere og forbedre Alhedestien, erkender teknikudvalgsformand.
Annonce

Karupegnen: "Hvornår opfylder Viborg sin del af aftalen med Herning?", lød spørgsmålet fra Alfred Vester i et nyligt læserbrev i folkebladet vedrørende renovering og asfaltering af Alhedestien, der følger det gamle jernbanetracé mellem Viborg og Herning.

Svaret på spørgsmålet er lige nu: Det er ikke til at sige.

Formanden for Viborg Byråds teknikudvalg, Johannes Vesterby (V), vil i hvert fald ikke sætte hverken dato eller årstal på.

Alhedestien er en populær cykelsti, der benyttes både af lokale og turister i stor stil. Arkivfoto: Morten Pedersen


Vi er helt bevidste om, at stien skal forbedres hele vejen. Men vi er nødt til at tage det i bidder

Johannes Vesterby (V), formand for teknisk udvalg i Viborg Byråd


Men han erkender dog, at det sikkert vil tage adskillige år. Med mindre kommunen får en større, statslig sum til cykelstier.

- Vi mangler at asfaltere og udvide cirka 15 kilometer mellem Karup og Hald Ege. Det vil koste i omegnen af 13 millioner kroner, og det skal ses i forhold til, at vi har cirka fire millioner kroner om året i alt til cykelstiprojekter i hele kommunen, siger Johannes Vesterby.

SF-betonfliserne på Alhedestien ligger mange steder ujævnt, hvilket gør færdslen til bens eller på cykel til en blandet og bumpet oplevelse. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce

Tages i bidder

Han understreger dog, at Viborg står ved aftalen med Herning Kommune om at få asfalteret Alhedestien, der fra anlæggelsen i 1990'erne har været belagt med SF-betonfliser, som med tiden er blevet slidte og ligger skæve. Desuden er græs og ukrudt fra rabatten vokset ind over stien, som mange steder er blevet så smal, at det er besværligt for eksempelvis to cyklister at passere hinanden.

- Vi er helt bevidste om, at stien skal forbedres hele vejen. Men vi er nødt til at tage det i bidder, siger udvalgsformanden.

Alhedestien blev sidste år langt om i den sydlige del af Karup by, og her er der kommet asfalt på. Arkivfoto: Jens P. Østergaard

Sidste efterår fik Viborg Kommune lagt asfalt på strækningen mellem kommunegrænsen mod Herning og Karup by - cirka fem kilometer. Siden er der ikke sket noget. I år har kommunen afsat knap en million kroner til Alhedestien. Penge, der muligvis skal gå til at forbedre et stistykket gennem Karup, hvor en mindre del af forløbet blev ændret sidste år.

Annonce

- Staten hjalp Herning

I ovennævnte læserbrev bemærker skribenten, at så vidt han ved, har Herning Kommune "opfyldt sin del af aftalen" om at asfaltere og forbedre Alhedestien.

Hertil bemærker Johannes Vesterby, at det som udgangspunkt er rigtig nok, men at det dog ikke har været særlig dyrt for nabokommunen mod sydvest.

- Herning har brugt cirka en million kroner på at asfaltere fra kommunegrænsen til Sunds. Derfra har staten stået for resten, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Annonce