Annonce
Navne

Dødsfald: Mindeord over Johanne Nygaard Frederiksen

Johanne Nygaard Frederiksen. Privatfoto

Rævind: I forbindelse med Johanne Nygaard Frederiksens død har avisen modtaget følgende mindeord fra datteren Lena Hansen:

Johanne Nygaard Frederiksen, Rævind, er stille sovet ind onsdag 7. august 2019. Johanne blev 97 år.

Johanne blev født på en gård i Roum i december 1921, kun en time efter sin tvillingbror, Svend. Hun voksede op i et kærligt hjem med troende forældre og sine tre brødre.

Selvom Johanne var pige, så skulle hun ligesom sine brødre lære at malke gårdens køer i en alder af bare 7 år.

Johanne gik ud af skolen efter sin konfirmation og kom senere ud at tjene. Johanne bestred flere pladser, både som pige i huset og som husbestyrerinde.

Derudover var hun både på husholdningsskole og elev på Rønde Højskole og Haslev Udvidede Højskole.

Johannes sidste plads som husbestyrerinde sluttede i maj 1957, da hun giftede sig med gårdens ejer, Arnold. De var gift i 62 år og fik sammen fire børn.

Johanne var hjemmegående og stod for husholdningen og opdragelsen af deres børn, mens hendes mand stod for gårdens bedrift. Men i travle perioder hjalp Johanne også til med arbejdet udenfor.

Johanne ydede en stor arbejdsindsats for, at familien næsten kunne være selvforsynende, og igennem mange år blev der også flittigt delt ud af sommerens høst til både familie og venner.

Johanne var hele sit liv arbejdsom. Hun har gerne sat sig selv og egne behov til side for at kunne glæde andre. Mange har været forbi det gæstfrie hjem og nydt godt af Johannes huslige evner.

I en årrække var hun og Arnold også engageret i nødhjælpsarbejde i Gatten. Der reparerede hun masser af tøj til stor glæde og varme for nødlidende i Østeuropa.

Johanne var også et stort hjemmemenneske. Hun elskede sit hjem og sin familie. Hun værdsatte roen og stilheden en søndag eftermiddag, når resten af familien var taget på besøg.

Da børnene var flyttet hjemmefra, så Johanne altid frem til at få besøg af sine børn og deres familie såvel som at besøge dem. En glæde hun værdsatte meget, da hun i en alder af blot 18 år mistede sin egen mor.

Johanne har helt fra barnsben elsket Jesus og brændt for at dele sin tro med andre. I mange år tog hun og ægtefællen Arnold hver fredag ind til Viborg for at dele deres kristne tro med andre.

Johanne gik rundt på beværtninger og talte med mennesker om Jesus, mens Arnold delte traktater ud på gågaden. De var med til at etablere en kaffebar i Apostolsk Kirke, som dengang havde til huse i Vestergade.

Den holdt åben hver fredag aften og var åben for alle, som havde lyst til en kop kaffe, åndelige sange, fællesskab og samtale om Jesus.

Den brand, som var tændt i Johanne, stoppede aldrig, selvom hun for en del år siden blev ramt af demens. Trods sygdommen var det en dyb taknemmelighed, som prægede Johannes sidste år.

I december 2016 fejrede Johanne og Arnold deres 95-års fødselsdage med familie og venner, og bare et halvt år senere var det parrets diamantbryllup, der blev fejret.

Johanne efterlader sig Arnold og sine fire børn, Rita, Erling, Anette og Lena samt svigerbørn, børnebørn og oldebørn.

Æret være Johannes minde.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Håndbold-samarbejde øst for søerne

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce