Annonce
Rundt om Viborg

Dødsfald på behandlingscenter kunne formentlig have været forhindret

Dødsfaldet skete på behandlingscentrets afdeling Søgården. På billedet ses en anden af behandlingscentrets afdelinger, Langsødal. Arkivfoto: Rune Feldt-Rasmussen

Tjele: Et dødsfald på Behandlingscenter Tjeles afdeling Søgården kunne formentlig have være forhindret, hvis behandlingscentret havde reageret hensigtsmæssigt, da man ved en fejl gav en 25-årig beboer en dosis metadon, som var tiltænkt en anden beboer. Det fastslår Patienterstatningen ifølge Ekstra Bladet.

Den 25-årige mandlige beboer døde, som tidligere omtalt i folkebladet, i juni sidste år under et ophold på behandlingscentret.

Ekstra Bladet er i besiddelse af dokumenter fra Patienterstatningen, hvori man konkluderer, at den 25-årige skulle have været indlagt på hospital og være behandlet med en modgift mod metadon. Havde man handlet korrekt på Søgården ville man med overvejende sandsynlighed have forhindret dødsfaldet. De pårørende til den 25-årige får nu ret til erstatning.

Jan Meincke, der leder Behandlingscenter Tjele, erkender, at fejlen er begået af behandlingscentret.

- Jeg er utrolig ked af det. Det går mig på. Vi kan ikke gøre noget ved det i dag, og jeg kan ikke ændre på det. Vi har lavet en fejl, og vi er ganske klar over det, siger han til Ekstra Bladet.

Behandlingscenter Tjeles afdeling Søgården ligger i Hersom mellem Bjerregrav og Klejtrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce