Annonce
Viborg

Dømt for grov vold, trusler og besiddelse af våben: Landsretten stadfæster byretsdommen

Her i landsretten fik Thomas Mortensen mandag stadfæstet sin dom fra byretten. Arkivfoto: Morten Dueholm
En 48-årig mand fik ikke meget ud af at anke sin byretsdom fra maj til landsretten. Straffen på to et halvt års fængsel står stadig ved magt.

Viborg: Mandag eftermiddag stadfæstede Vestre Landsret en byretsdom mod en mand, som før sommer blev idømt to et halvt års fængsel for grov vold, trusler og våbenbesiddelse.

Det bekræfter både forsvarer Anne-Mette Larsen Rahbek og anklager Malene Christensen over for folkebladet tirsdag formiddag.

Den 48-årige mand, Thomas Mortensen, som bor i Viborg, blev i maj kendt skyldig i to voldsepisoder mod den samme mand inden for et halvt år. Han erkendte sig i byretten skyldig i de fleste forhold, men alligevel ankede han dommen til frifindelse i visse ikke-erkendte forhold.

Et af de spørgsmål, der blev drøftet i løbet af retsmødet i landsretten mandag, var, om nogle af bestemmelserne var undergivet våbenloven alene, eller om de var røget op i straffelovens paragraf 192a, som drejer sig om våbenlovsovertrædelse under særligt skærpende omstændigheder.

Nu har den 48-årige så fået endelig afklaring: Dommen fra byretten i maj står stadig ved magt.

Vold og våben

Thomas Mortensens ugerninger begyndte tilbage i midten af sidste år, da han nikkede en anden mand en skalle og gav ham flere slag i ansigtet med knytnæve.

Efter det havde den 48-årige tilsyneladende ikke lagt stridighederne med den anden mand på hylden, for cirka et halvt år senere sad han på Bodega Hegnet i St. Sct. Hans Gade, hvor han fortalte stedets ejer, at han havde i sinde at slå den anden mand og vedkommendes kæreste ihjel.

"Det ender i drab det her. Jeg skyder dem," skulle Thomas Mortensen have sagt på bodegaen.

Omtrent en måned senere havde den 48-årige filmet den anden mand igennem et vindue, og derefter gik der kun to dage, før den anden voldsepisode fandt sted i baggården ved Sortebrødre Kirke midt i Viborg.

Her overfaldt han manden med en totenschlæger - et ulovligt slagvåben - så han faldt til jorden. Mens han lå der, trampede den nu dømte ham i hovedet.

Da politiet senere samme dag besøgte Thomas Mortensens hjem i Viborg, fandt man både en jagtriffel, et halvautomatisk haglgevær, en oversavet salonriffel med skarpladte patroner og to ulovlige knive.

Han hævdede i byretten, at han blot opbevarede våbnene for en ven, men den forklaring valgte retten at se bort fra. Det viste sig, at skydevåbnene blev stjålet i 2011.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce