Annonce
Viborg FF

Døssing, Frederiksen og Glerup tilbage på banen - Viborg FF spiller i jubilæumstrøjer mod Fredericia

Viborg FF har netop haft 125 års jubilæum. Og lørdag stiller førsteholdet op i særlige jubilæumstrøjer til kampen mod Fredericia. Foto: Viborg FF
Viborg FF spiller lørdag i helt specielle trøjer. Spillerne har i anledning af klubbens jubilæum ikke deres egne navne på ryggen - men i stedet navnene på nogle af klubbens største legender.

Fodbold: Lørdag eftermiddag spiller Viborg FF på hjemmebane mod Fredericia.

Og holdet kommer til at stille op i en særlig jubilæumstrøje, som skal markere det 125 års jubilæum, som klubben kunne fejre den 1. april.

Tanken med trøjen er, at den skal markere klubbens historie - og nogle af de mange store personligheder, som er en del af klubbens lange historie.

Annonce

Derfor er alle 26 spillere i førsteholdstruppen blevet udstyret med en trøje, hvor navnet bagpå ikke er deres eget.


Derfor bliver det lørdag eftermiddag på en måde ikke Grønning, Bonde og Lauritsen, der løber rundt på Energi Viborg Arena, men Døssing, Frederiksen og Glerup.


På ryggen vil nemlig stå navnet på en af 26 udvalgte legender fra VFF's historie.

Derfor bliver det lørdag eftermiddag på en måde ikke Grønning, Bonde og Lauritsen, der løber rundt på Energi Viborg Arena, men Døssing, Frederiksen og Glerup.

Herunder følger nogle af de udvalgte legender og de spillere, som lørdag bærer deres navn.

Den komplette liste over legendetrøjer kan findes på vff.dk og er forfattet af Magnus og Andreas Søndergaard. Trøjerne kommer til salg hos Sport24.

1. Svend Aage ”Svenner” Petersen: Lucas Lund 

Svenner, som han altid blev kaldt, var født og opvokset VFF’er. Han vogtede bl.a. målet på det Viborg FF-mandskab, der i 1960’erne gjorde et succesfuldt indtog i Danmarksturneringen, og er i dag den målmand, der med 350 kampe, har spillet flest kampe for klubben.

3. Kai Skou Hansen: Mads Lauritsen 

Kai Skou Hansen var både forsvarsspiller, midtbanespiller og angriber. Med sin store fysik og viljestyrke var han i 1970’erne en profil på et VFF-mandskab, der igen fik bidt sig fast i divisionerne. Viborgenseren Kai Hansen spillede 297 kampe og var i en periode også anfører for sin hjerteklub, Viborg FF.

7. Hermann Brügmann: Christian Sørensen 

Brügmann er den ældste VFF’er, der med disse trøjer bliver hyldet. Han blev født i Viborg i år 1900, og brugte hele sit liv i fodsportsforeningen, hvor han repræsenterede klubben i flere sportsgrene. Han var en stor profil, da holdet i 1924 vandt det jyske mesterskab, som er klubbens første titel. Da karrieren sluttede, blev han bestyrelsesformand af to omgange.

9. Finn Døssing: Sebastian Grønning 

Finn Døssing hører til blandt de allerstørste spillere i klubbens historie. Døssing er født og opvokset i Viborg, og gjorde straks en forskel for fodsportsforeningen, da han som 17-årig fik debut. Her bombede han både klubben op ad i divisionerne, og senere sig selv til skotsk fodbold, hvor han i dag også stadig er en legende. Præcis som han er det her i Viborg.

13. Jakob Glerup: Jeppe Grønning 

Mr. VFF er i dag kamprekordholder for klubben, hvor han spillede hele 471 kampe. Den legendariske anfører er symbolet på loyalitet og fightervilje, og var manden, der i år 2000 kunne løfte pokalen i Parken.

17. Erik Bundgaard: Jakob Bonde 

Erik Bundgaard var kamprekordholder i flere årtier, og spillede 421 kampe for Viborg FF, som i dag er næstflest i klubbens historie. Midtbanegeneralen spillede i klubben hele sit liv, og overtog også senere cheftrænerrollen med succes og oprykning til følge.

21. Steffen Højer: Sofus Berger 

Angriberen fra Ulbjerg har repræsenteret kløverklubben i hele fire omgange, og slog superligarekord, da han blev rækkens topscorer i tre sæsoner i træk. Han er stadig i dag, en af de mest scorende i dansk fodbolds historie. Efterfølgende har Højer været både talentchef, sportschef, assistenttræner og cheftræner i klubben.

28. Søren Frederiksen: Serge Deble 

Viborg FF’s nummer 22 blev fredet, da Frederiksen lagde støvlerne på hylden. Han var dengang den mest scorende i dansk fodbolds historie, og er i dag fortsat den mest scorende VFF-spiller gennem tiden. Sille bombede mål ind for VFF i tre perioder, og har efterfølgende været mangeårig assistenttræner.

31. Hans Ove Andersen: Tobias Bech 

Hans Ove Andersen spillede på førsteholdet fra 1966 til 1979, og var i de sidste fem år anfører for klubben. Hans Ove var kendt som en teknisk stærk midtbanespiller, og opnåede hele 305 kampe for VFF. Senere blev han førsteholdstræner, og rykkede klubben op i landets bedste række.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce