Annonce
Viborg

Dagbog fra corona-land: Miljøet på isolationsafsnittet er fantastisk

Servicecentret. Hospitalsenhed Midt. Foto © Agata Lenczewska-Madsen
Dagbog fra corona-land, skrevet 3. marts.

Viborg: I går aftes havde jeg Paw i telefonen. Jeg havde ringet til ham for at høre, hvordan hans arbejde som serviceassistent er anderledes under Covid19 – og for at høre, hvordan han oplever det.

Vi har mange faggrupper på hospitalet. Jeg har allerede fortalt om opgaver, som løses af læger og sygeplejersker – og af de administrativt ansatte fra min egen verden af støttefunktioner. Men vi har en anden meget stor faggruppe, som I ikke har hørt om endnu – nemlig vores hospitalsserviceassistenter.

De har mindst tre slags opgaver i deres job: De serverer mad for patienter, de gør rent, og de kører med vores patienter. De gør ofte alle tre ting, og mange hjælper også med kliniske opgaver som fx ved hjertestop, at holde sårhager ved operationer og mange andre ting. Med andre ord har vi ikke længere den klassiske portør. Han er i stedet uddannet som hospitalsservice-assistent og løser mange forskellige opgaver – en af dem er at køre med patienter. Og han er en del af kollegaskabet på den afdeling, hvor han hjælper mest til.

Paw er en af vores serviceassistenter. I går var han på vagt fra klokken 12 til 19 i vores isolationsafsnit 1. Paw plejer at gå på arbejde i vores afdeling Røntgen og Skanning, men siden isolationsafsnittet for Covid19-patienter åbnede, har han arbejdet der i stedet for.

Paw fortæller, at han har fået mange nye typer af opgaver tæt på patienterne og går til hånde for sygeplejerskerne mere, end han plejer. Han er inde hos patienterne og er i fuld værnemiddel-dragt ligesom de andre medarbejdere på isolationsafsnittet, når han er hos patienterne. Det vil sige dragt, maske, visir, handsker osv. Han fortæller også, at rengøring af stuerne mellem patienter tager meget lang tid, fordi der skal være helt rent for virus.

Jeg vil lige give ordet til Paw her for en stund:

Jeg har corona-patienterne på nært hold. Jeg får mange nye opgaver og nye indtryk og hjælper sygeplejerskerne, så de kan give den rette pleje til patienterne. Alle faggrupper taler godt med hinanden og er glade for det tætte samarbejde. Der er dage, hvor vi flyver rundt, fordi der er meget travlt. Men vi er gode til at tage fat i hinanden, når der kommer ro på og også at rose hinanden – på tværs af læger, sygeplejersker og os andre, der hjælper til.

Vi er med i alt, hvad der rører sig på afsnittet. Og sygeplejerskerne kører også gerne lige med sengene, hvis det kan spare et sæt værnemidler. Det er et helt fantastisk miljø heroppe på trods af den svære situation.

Hvis denne dagbog rammer folkebladets facebook-side håber jeg, at I vil give Paw og hans kolleger et kæmpelike for deres arbejde med Covid19-patienterne.

Fra min egen lille verden ser jeg ind i en påskeferie, som ikke bliver ferie alligevel for mit vedkommende. På den ene side trænger vi til at holde lidt fri. På den anden side fylder Covid19 og hospitalet mine tanker op det meste af døgnets vågne timer. Og så er det lige så godt at arbejde lidt. Det kan være svært at slippe.

Når vi kan se, at der er travlt på vores sengeafsnit med Covid19, og vi ved, at klinikken kæmper for at blive klar med flere pladser – så er det svært at gå hjem. Men jeg håber, jeg når en solskins-gåtur omkring søen – i afstand fra alle jer andre – i solen sammen med min familie.

Paw fortæller om sit arbejde som serviceassistent på vores isolationsafsnit for Covid19-patienter.
Hospitalets serviceassistenter gør rent, serverer mad og kører med patienter – og hjælper med en helt masse andre opgaver også i forhold til patienter. Foto: Agata Leczewska-Madsen
Det bliver ikke så meget påskeferie. Men jeg håber på en gå-tur med min datter (på fotoet) og resten af min lille familie omkring Nørresø. Foto: Privat, Kristine Stange
Kristine Stange. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce