Annonce
Indland

Danmark er i fare for at løbe tør for håndsprit og masker

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sundhedssektoren risikerer at løbe tør for værnemidler i kampen mod coronavirus, advarer Lægemiddelstyrelsen.
Annonce

Lægemiddelstyrelsen opfordrer nu alle til at spare så meget som muligt på værnemidler som håndsprit, ansigtsmasker, åndedrætsværn og visirer.

Ellers risikerer sundhedssektoren at løbe tør for værnemidlerne, oplyser Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Vi tager situationen meget alvorligt, og vi arbejder non stop alle ugens dage på at skaffe værnemidler til det danske sundhedsvæsen, siger Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz.

Selv om man skal forsøge at spare, skal man ikke gå på kompromis med sikkerheden, understreger styrelsen samtidig.

- Vi skal spare på værnemidlerne så meget vi overhovedet kan uden at gå på kompromis med sikkerheden.

- Ellers risikerer vi, at læger, sygeplejersker og alle de andre i frontlinjen kommer til at mangle. Det er kritisk vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke sker, siger Thomas Senderovitz i pressemeddelelsen.

Brug vand og sæbe frem for håndsprit, hvis du kan, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen. Det er lige så effektivt, og på den måde sparer man på håndspritten.

Lægemiddelstyrelsen er i øjeblikket i kontakt med danske virksomheder for at skaffe flere værnemidler fra udlandet, der kan transporteres hurtigt til Danmark, og for at sætte gang i yderligere produktion af værnemidler herhjemme.

Risikoen ved mangel på værnemidler er blandt andet, at sundhedspersonalet, herunder især ældre medarbejdere, kan smittes og dermed må sættes i karantæne.

Hos Lægeforeningen, der er interesseorganisation for landets læger, er der også bekymring at spore hos formand Andreas Rudkjøbing.

- Problemet er, at vi har brug for de her værnemidler for at undgå smitte hos læger og sygeplejersker og selvfølgelig også for at undgå at smitte patienterne. Det er afgørende for en sikker behandling.

- Vi har set i nogle af de andre lande, der er hårdt ramt af coronavirus, at sygdom i sundhedspersonalet er en af de allerstørste udfordringer, siger Andreas Rudkjøbing til Ritzau.

Værnemidler må nu være øverst på listen over prioriteter i forhold til, hvordan man forbereder sundhedsvæsenet bedst muligt.

- Der er behov for at tænke kreativt. Måske kan man genanvende engangsmateriale, hvis det bliver desinficeret, eller bruge udstyr fra andre brancher, siger Andreas Rudkjøbing.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Sport For abonnenter

Ny offensivspiller er flyttet sammen med lokalt stortalent: Giver en rigtig god start på tiden i Viborg

Annonce