Annonce
Debat

Danmark skal gå på mere end et ben

Debat: Min avis kan i dag – 7. juni – fortælle, hvordan det offentlige i Danmark gør en dyd ud af, at vi er i front med digitalisering. Alt kan, eller rettere skal, tilgås via en smartphone.

Før covid-19 kunne vi ikke forestille os det samfund, vi nu har levet i i tæt på halvandet år. Men hvad nu, hvis covid-19 rammer mobiltelefoner og netværk? Nej, naturligvis ved jeg godt, at det ikke kan ske. Men. Meget kan ske.

Flere gange om året er netværk og internet ude af drift i alt fra minutter til timer. Fremmede magter eller ondsindede mennesker ved, hvordan de, når de ønsker det, skal lamme et samfund. I gamle dage bombede man broer og jernbaner. I dag kan man ramme den elektroniske kommunikation – og tro mig, de ved hvordan.

Annonce


I gamle dage bombede man broer og jernbaner. I dag kan man ramme den elektroniske kommunikation – og tro mig, de ved hvordan.


Men selv i mindre dramatiske scenarier mener jeg, denne ensporede strategi er betænkelig. Mobiltelefoner kan blive væk, blive stjålet, løbe tør for strøm eller slet og ret gå i stykker. Og hvad så? Hvordan kommer man til læge, betaler regninger, dokumenterer vaccination eller at man har erhvervet førerbevis til motorkøretøjer, når alt er samlet i den lille ”handy”?

Nu hører jeg som 65-årig ikke til det segment, der udskifter mobiltelefonen oftere end undertøjet. Hvorfor er det, at det offentlige skal understøtte det store og lukrative mobiltelefonmarked – nok det allermest uigennemskuelige, vi har, når det kommer til priser?

Men er det ikke smart, kan man spørge, at man kan alt muligt via telefonen? Jo, det er det givet. Så længe det er et frit valg. Men det er det frie valg, der er ved at blive taget fra os. Om få uger kan man kun få det, der bliver Nem-Ids afløser, på mobiltelefonen. Lur mig, om det ikke også kommer til at gælde sygesikrings … undskyld sundhedskort, pas og kørekort.

Endeligt har jeg slet ikke nævnt den del af befolkningen, der pga. alder eller funktionsnedsættelse ikke kan anvende smart-mobiltelefonen.

Danmark – besind dig. Bliv ved med at gå på mere end et ben – også på dette område!

Annonce
Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Debat For abonnenter

Jantelovens bogstav er da godt nok!

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Debat

Kære Viborg: Det flyder med affald i jeres gader!

Annonce