Annonce
Viborg

Danmarks dyreste ipad-løsning på Gødstrup Sygehus

Dansk Folkeparti holder sommermøde 2016 Steen Thomsen
Annonce

Læserbrev: Et flertal uden om DF sløjfede desværre tv på samtlige patientstuer og har i stedet bevilget 4 mio.kr. til iPads/tablets, hvor man kun kan se dr.dk, med mindre man selv har abonnement på andre kanaler.

Da flertallet besluttede, at Gødstrup Sygehus skulle være det eneste sygehus i regionen uden tv på patientstuerne, var begrundelsen, at man ville spare sølle 3 mio. kr. Men det klinger hult, når man efterfølgende har bevilget 4 mio. til iPads til patientstuerne. Argumentet var, at ud over dr.tv, kunne patienterne også se dagens menu og bruge diverse apps interaktivt.

Men nu viser det sig, at tabletløsningen bliver en meget dyr løsning. For alle iPads skal sidde fast på nogle hundedyre holdearme, der skal indkøbes via regionen. Det gør, at de 4. mio kr. kun rækker til 100 ud af de 400 patientstuer på det nye sygehus i Gødstrup. Det betyder, at iPad-løsningen incl. holdearm løber op over 30.000 kr. pr stk! Med den pris kommer der kun iPads på en fjerdedel at patientstuerne.


Det betyder, at iPad-løsningen incl. holdearm løber op over 30.000 kr. pr stk! Med den pris kommer der kun iPads på en fjerdedel at patientstuerne.


Det er spild af skatteydernes penge. Dansk Folkeparti fik trods alt vedtaget en hensigtserklæring om, at der i det mindste skulle indføres tv på patientstuerne, når hospitalet tages i brug. Men med bevillingen af de hundedyre iPads-løsninger frygter jeg, at flertallet løber fra denne hensigtserklæring.

Vi vil i Dansk Folkeparti fortsætte kampen for, at de kommende patienter på Gødstrup Sygehus ikke bliver henvist til at ligge og glo ind i en tom hospitalsvæg. Husk på, at der udelukkende er tale om enestuer, og patienterne er således overladt til sig selv og kan hurtigt føle sig ensomme.

De skal ikke spises af med en iPad på en fjerdedel af patientstuerne. De skal naturligvis have et tv på væggen ligesom på regionens øvrige sygehuse, så patienterne kan få lidt adspredelse ved at zappe rundt på tv-kanaler. IPads med interaktive apps kan være et supplement til tv på væggen. De kan ikke erstatte tv på patientstuerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce