Annonce
Bjerringbro

Deltagere fra 43 lande i Bjerringbro: Danmarks smukkeste løb er igen internationalt

Gudenåløbet er i år et samarbejde mellem Bjerringbro atletik og Motion og Grundfos, der afholder deres traditionelle Grundfos Olumpics. Her de tre tovholdere. Fra venstre: Rasmus Søeund, Grundfos, Helle Bach, Grundfos og Jan Møller Nielsen, der er formand for BAM. Foto: Kim Simmelsgaard
Når starten går ved årets Gudenåløb, vil der være deltagere fra 43 lande fordelt på fem forskellige kontinenter.
Annonce

Bjerringbro: Hvert fjerde år får Gudenåløbet tilført lidt ekstra eksotisk krydderi. Dette skyldes, at løbedisciplinerne ved Grundfos Olympics i år er en del af det lokale løb, der går under sloganet "Danmarks smukkeste løb". Det betyder, at løbet også får ekstra 244 løbere, der kommer fra 43 forskellige nationer.

Det er anden gang, at de to events slår sig sammen, og denne gang er det alle tre af Grundfos Olympics' løbediscipliner, der afholdes sammen med Gudenåløbet.

- Sidste gang var det kun 12 kilometer og halvmaraton, der blev løbet sammen med Gudenåløbet, men i år tager vi også den korte rute på 5,3 kilometer med, fortæller Helle Bach, der har ansvaret for løbsdeltagelsen fra Grundfos ved Gudenåløbet.

Grundfos er således medvirkende til, at Gudenåløbet 2019 får en international atmosfære, og til gengæld får løberne ved Grundfos Olympics en endnu bedre løbeoplevelse.

- Gudenåløbet har masser af stemning, og det er alt andet sjovere at løbe med i en stor flok i den smukke natur nede ved Gudenåen, forklarer Rasmus Søelund, der sidder med i den otte mand store komité, der står bag Grundfos Olympics.

Sidste år måtte løberne ved Gudenåløbet kæmpe sig gennem varmen, der nåede op på 27 grader. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Ingen Kjællinghølbro

Formand for Bjerringbro Atletik og Motion (BAM), Jan Møller Nielsen, der også selv er Grundfos-mand, nikker og tilføjer:

- For BAM er det dejligt, at løbet bliver en god oplevelse, og vi er da glade for at kunne vise de mange internationale gæster vores smukke natur i - og omkring Bjerringbro.

Han er dog noget ked af, at løberne i år ikke får oplevet ottetals-effekten, eftersom Kjællinghølbroen stadig er afspærret.

- Det er vi da trætte af, eftersom broen nærmest er blevet et varetegn for løbet, siger han og oplyser, at man i år passerer forbi broen, men at ruten forbliver på nordsiden af åen.

Det kan dog ikke fjerne glæden over, at der allerede nu er tikket flere tilmeldinger ind til løbet end på samme tidspunkt sidste år.

- Lige nu har 500 løbere tilmeldt sig, hvilket betyder, at vi er et godt stykke foran, og sidste år fik vi faktisk 170 tilmeldinger i løbet af den sidste uge, så hvis det også sker i år, kommer vi nok over 700 løbere, siger han tilfreds.

Løbet finder sted den 1. juni og afholdes i år i forbindelse med Bjerringbros nye kulturfestival. Derfor vil der også være ekstra aktiviteter i og omkring løbet og på pladsen.

- Der vil for eksempel være workshops på løbspladsen, der har forbindelse til det kunstprojekt, der skal stilles op ved Sol- og vandtrappen senere på ugen, så børn kan arbejde med kunstværket på sportspladsen, fortæller Jan Møller Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce