Annonce
Bjerringbro

Danroots planlægger udvidelse

Klaus Vestergaard, der er direktør i Danroots, har netop fået grønt lys fra kommunens økonomi- og erhvervsudvalg til at sætte en ny plan for virksomhedens udvikling i gang. Arkivfoto.

Danroots planlægger virksomhedens vækst langt ud i fremtiden, og økonomiudvalget har netop godkendt igangsættelsen af en 15-års plan.

Tange: Det er svært at sige, hvad fremtiden byder på, men for nogen kan det være en nødvendighed at forsøge at se ind i krystalkuglen. Det er det blandt andre for Klaus Vestergaard, der er direktør i Danroots - det tidligere Tange Frilandsgartneri.

Virksomheden har eksisteret siden 1955, og Danroots primære produktion er gulerødder. Klaus Vestergaard er tredje generation i virksomheden, og med årene følger naturligvis en del erfaringer. Blandt andet den erfaring at det kan være nødvendigt at spå om fremtiden for at kunne følge med udviklingen. Det fortæller Klaus Vestergaard.

- Vi skal forsøge at finde ud, hvad forbrugerne gerne vil have om fem år, og så skal vi udvikle virksomheden i en retning, så vi kan møde de behov. Vi tror på, at efterspørgslen på mere forarbejdede og sunde fødevarer stiger - altså at forbrugerne gerne vil have gulerødder der er klar til brug. Vi tror også på, at foodservice sektoren - altså køkkenerne på landets sygehuse eksempelvis - får brug for lettere tilgængelige grøntsager. Det kan være rodfrugter, der er klar til at komme i gryderne, så de ikke står med oprydningen efter klargøringen af grøntsagerne, siger Klaus Vestergaard.

Derfor planlægger Danroots en stor udvidelse af virksomheden, og man arbejder lige nu på en overordnet plan, som kan iværksættes over de næste ti til 15 år. I planen - og ansøgningen til Viborg Kommune - fremgår det, at man vil inddrage dele af den nuværende landbrugsdrift til bebyggelse. Der er tale om et udvidelsesbehov, som ikke kan rummes indenfor den gældende lokalplan, og på et møde i økonomi- og erhvervsudvalget for nyligt besluttede politikerne at starte processen for planlægning af udvidelsen.

- Vi er glade for, at vi nu kan gå i gang med at udarbejde en mere konkret plan for vores fremtidige drift, og det glæder os, at Viborg kommune altid er meget servicemindede, så vi kan få lov at sikre virksomhedens udvikling, siger Klaus Vestergaard.

Forvaltningen forventer en tidsplan, hvor en for-debat kan indledes i løbet af dette efterår. Herefter kan et nyt planforslag være udarbejdet i slutningen af 2017 og efter en offentlig høring endelig vedtages i starten af 2018.

- Vi forsøger netop at planlægge rammerne for fremtiden, så vi har ikke noget, der haster for at komme i gang. Nu vil vi stille og roligt arbejde videre efter den plan Viborg Kommune har skitseret, siger Klaus Vestergaard.

Han forventer, at de nye produktionsbygninger skal rumme mere lager og pakningsområder i første omgang.

- Aktuelt ønsker vi at opføre en ny lagerhal med det samme, og så vurderer vi, at vi indenfor få år vil få behov for at udvide vores eksisterende produktion også.

Fremadrettet ønsker virksomheden at etablere et helt nyt produktionsanlæg til forædling af rodfrugterne ved snitning og forarbejdning til måltidsløsninger, grøntsagsdrikke, sundhedspulver med mere.

DanRoots er en af Danmarks største producenter af rodfrugter med et udvalg af primært gulerødder, men også pastinakker, persillerødder, jordskokker og rødbeder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce