Annonce
Sport

Dansepar fra Viborg kommer på DR1 i bedste sendetid

Nikita Löw Kristensen og Andrei Tudor deltager i DR-dokumentarserien "Talent - hele familiens kamp", som sendes første gang tirsdag den 3. juli klokken 20:30. Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann/DR

I en dokumentarserie sætter DR fokus på de glæder, sorger og udfordringer, der er ved at have talentfulde unge sportsfolk i familien. Danseparret Nikita Löw Kritsensen og Tudor Andrei fra Viborg er med.

Viborg: Hvis man slår benene op på sofa-bordet og tænder for DR1 tirsdag aften klokken 20:30, kommer man i godt lokalt selskab med Nikita Löw Kristensen og Tudor Andrei.

Det ambitiøse dansepar er sammen med Nikita Löw Kristensens familie en del af programserien "Talent - hele familiens kamp", som bliver sendt i seks afsnit af en halv times varighed. Ud over Nikita Löw Kritsensen og Tudor Andrei deltager fire andre unge sportsfolk og deres familier i programmet.

DR skriver selv om programmet:

- Hvad betyder det for familielivet - og omvendt hvad betyder familien, når en sportsudøver skal tage springet fra talent til stjerne? DR1 har fulgt fem unge talenter og deres familier i et år for at undersøge, hvad der skal til for at talentet kan leve drømmen ud.

- DR1 har fulgt fem familier, der står med hver deres særegne udfordringer og historier. Dokumentaren følger de mange opture, men også nedture med skader og de kampe, som familierne kæmper med at få skolegang, økonomi og en hverdag til at fungere, når sporten fylder så meget, som den gør. 'Talentet - hele familiens kamp' får premiere på DR1 tirsdag den 3. juli kl. 20.30, og sendes de følgende fem tirsdage.

Om Tudor og Nikita skriver DR:

- Tudor og Nikita er Danmarks bedste dansepar i juniorrækkerne. Tudor er fra Rumænien, og har satset alt for at komme til Danmark og danse med Nikita. Parret har succes, men det kniber med at få økonomien til at hænge sammen. Derfor skal det lykkes at finde en hovedsponsor, hvis de fortsat skal danse på internationalt niveau i fremtiden.

- En familie, der satser alt og bruger hver en krone de har på at det skal lykkes i sportens verden. Mor Edith kæmper hver dag for at finde sponsorer og penge, så danserne kan komme ud i verden og konkurrere.

En fantastisk oplevelse

På Nikita Löw Kritsensen og Tudor Andreis hjemmeside sætter parret og familien også lidt ord på, hvordan oplevelsen med optagelserne har været.

- Det har været en fantastisk oplevelse at have DR´s dygtigste fotografer, journalister og tv-hold med så tæt på os. De har fulgt os i tykt og tyndt meget professionelt gennem et helt år for at lave denne ærlige og flotte dokumentar til jer, som måske ikke helt kender til bagsiden af de medaljer, som vi igennem årerne har vundet eller slet ikke er kommet i nærheden af.

- Vi håber, at når vi ruller på jeres skærm, vil I alle tage godt imod os. I skal vide, at det har været grænseoverskridende at åbne os for et helt land, men vi har forsøgt at beholde begge vores ben på jorden og give jer, der sidder i stuerne og ser med, et stykke af os selv.

- I er altid velkommen til fortsat at kommentere opslagene på vores Facebook undervejs. Tak for jeres støtte og tak fordi I er her for os.

Annonce
Viborg For abonnenter

Trafik og fortid ligner de største forhindringer ved enormt midtby-byggeri

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Sport

Sommerbrag i stadionhallen: Viborg tildelt Super Cup-værtskab

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Sport For abonnenter

Politisk (u)korrekt fodbold: Hvis man vil boykotte VM i Qatar, bør man så ikke også slukke for EM i Aserbajdsjan, Rusland og Ungarn?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Lokal serieklub fejrede overlevelse som var det en oprykning

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Erhverv

Trods sydlig fristelse: Ventelister giver fyldte sommerhuse

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Annonce