Annonce
Læserbrev

Dansk Blindesamfund. Der er ikke så længe til jul

Annonce

Læserbrev: Efterårsferien er slut, og vi opdager hurtigt, at det snart er jul. Mange forretninger er allerede i gang med juleudstillinger og juleforberedelser, julefrokoster og rejser bestilt. Jo, julens forberedelser er allerede i gang.

Det mærker vi også i Dansk Blindesamfund, hvor fra 23. oktober begynder at sælge vort blad – Blindes Jul, og vi håber, I vil tage godt mod vore sælgere. Overskuddet af salget bruges til vort lokale arbejde i Skive og Viborg kommuner. Vore tilbud omfatter bl.a. møder den første mandag i måneden, hvor der er foredrag, underholdning og andre emner af fælles interesse.

Vi tager på ture og har i år været på tre dages ferie på foreningens ferie- og kursuscenter i Fredericia. Disse tilbud er vigtige, for vi ved, at helt eller delvis tab af synet for mange fører til isolation. Undersøgelser viser, at 34 % sjældent eller aldrig forlader deres hjem uden ledsagelse.

Nogle af pengene bruges til informationsarbejde om konsekvenserne af synstabet, andre bruges til det interessepolitiske arbejde – f.eks. at arbejde for at der kommer en ledsagerordning for mennesker, der mister synet, efter de er fyldt 67 år. Vi har fået ordningen i Viborg Kommune men ikke i Skive Kommune, så der er nok at tage fat på.

Vi håber derfor, I vil tage godt imod vore sælgere, når I møder dem, eller de ringer på jeres dør. På forhånd tak for jeres hjælp.

Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce