Annonce
Rundt om Viborg

Dansk flyselskab går glip af finske ruter

DAT, der for tiden har indstillet ruten mellem Karup og København, har ikke haft held med at byde på betjeningen af fire finske indlandsruter. Arkivfoto

Karup: Mens DAT i en længere periode har indstillet ruten mellem Midtjyllands Lufthavn ved Karup og Københavns Lufthavn, har det jysk baserede flyselskab benyttet tiden til blandt andet at byde på fire finske indlandsruter til og fra hovedstaden Helsinki.

Det er dog ifølge luftfartsmediet Check-in.dk ikke gået så godt, idet DAT ikke har fået en eneste af de fire ruter. På en måde har DAT dermed mistet aktiviteter, fordi selskabet Norra, som DAT ejer sammen med finske Finnair, tidligere betjente ruterne.

DAT accepterer dog ikke uden videre, at andre, der gav billigere tilbud til den finske stat, får flyvningen på de fire finske ruter. Til Check-in.dk siger kommerciel chef Robert Rungholm, at DAT vil klage til den finske trafikstyrelse. Det danske flyselskab mener, at de operatører, der har fået tildelt ruterne, ikke opfylder alle betingelser i udbuddet. Blandt andet at operatørerne skal have en bagageaftale med andre flyselskaber, så passagerne kan komme videre fra Helsinki uden selv at skulle håndtere bagagen i lufthavnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

"Arnolds spådom": Første smagsprøve på nyt teaters revolutionerende scenekunst gives under Snapsting

Annonce