Annonce
Viborg

Dansk Folkeparti i Viborg banaliserer børns behov

Torsdag, den 4. april 2019 Lau Lauridsen Foto: Morten Dueholm
Annonce

Læserbrev: I tirsdagens udgave af Viborg Stifts Folkeblad er Johnny F. Andresen (JFA), suppleant og kandidat for Dansk Folkeparti i Viborg, ude med en kritik af Radikale Venstres forslag om, at andelen af uddannede pædagoger i de danske daginstitutioner skal være noget lig 100 procent.

JFA mener ikke, at man nødvendigvis skal være uddannet pædagog for at passe børn. Han mener, (citat): "At så stor en opgave er det heller ikke at passe børn", og mener derimod, at man bør give plads til flere unge medhjælpere, som måske kan bruge et sabbatår som medhjælper i en daginstitution.

Jeg kender og har kendt mange aldeles dygtige medhjælpere. Faktum er bare, at når det nu er rigeligt veldokumenteret, at børns opvækst i deres allerførste leveår er af meget stor betydning ifht. deres videre liv, så er andelen af pædagoger i daginstitutionerne også af stor betydning.


At banalisere "pasning" af børn, som JFA gør i sit indlæg, er desværre blot et eksempel på uvidenhed.


At banalisere "pasning" af børn, som JFA gør i sit indlæg, er desværre blot et eksempel på uvidenhed. Jeg antager følgende: Hvis JFA skal have sin bil repareret, går han til en autoriseret bilmekaniker. Hvis JFA skal have sine tænder tjekket, går han til en autoriseret tandlæge. Hvis JFA skal have håret klippet, går han til en dertil uddannet frisør. Men skal han have sine børn passet, er det så åbenlyst lidt ligegyldigt, hvem han afleverer børnene til.

Jeg er selv uddannet pædagog. Jeg har både viden og erfaring gennem min uddannelse om, hvordan jeg understøtter et barns udvikling allerbedst. Et barn skal gennem sine år i institution udvikles, stimuleres, guides, nogle "kanter" skal slibes, der skal (i nogle tilfælde) arbejdes målrettet og ihærdigt for at socialisere et barn blandt andre børn, børn skal forberedes og gøres klar på næste kapitel i deres liv (skolestart) - og alt hvad dette indebærer - børn skal gøres selvstændige (hvad angår mange ting), børn skal kunne håndtere med- og modgang, børn skal......og sådan kunne jeg såmænd blive ved!

Alle disse vigtige opgaver er ifølge JFA i bund og grund ligegyldig, om de bliver varetaget af en uddannet pædagog eller en nyudklækkede student fra det nærliggende gymnasie...

Ja, for nu at blive i JFA' retorik i sin egen overskrift ,,Radikale Venstre igen ude af trit med virkeligheden", så kan man da håbe, at DF aldrig bliver en del af virkeligheden i dansk politik!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Guds eget land

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Kaptajn Grønning vendte tilbage til startformationen og viste stort format

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce